Κάνουμε τον Εθελοντισμό πράξη

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Χρήστου Νικολάου  , του Αντιδημάρχου Αξιοποίησης Τοπικών Πόρων , Απασχόλησης και Εθελοντισμού,  κ. Άγγελου Διακάτου και του Προέδρου ΟΤΑΔ , κ. Ξενοφώντα Μπαχρά,   έχοντας γνώμονα  το φιλότιμο που μας  χαρακτηρίζει ως λαό,  σας προσκαλεί  να πάρετε μέρος στην δημιουργία εθελοντικής ομάδας με στόχο την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων που θα εντείνουν  όχι μόνο το κοινωνικό προφίλ του Δήμου μας αλλά και θα συμβάλουν στην τόνωση του πνεύματος του αλτρουισμού που δυστυχώς τόσο σπανίζει  στις μέρες μας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε τις αιτήσεις σας στο email:  mayor@dimosdymaion.gov.gr και proedros.otad@dimosdymaion.gov.gr

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων