Ημερίδα κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού με ομιλητή τον κ. Άγγελο Τσιγκρή – εγκληματολόγο – πρώην Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης , διοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Ο Σχολικός Εκφοβισμός και η Σχολική Βία είναι φαινόμενα νεανικής  παραβατικότητας που εμφανίζονται  σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο όρος  «Εκφοβισμός & Βία στα Σχολεία»  χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη,  συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά  που σκοπό έχει την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους τόσο εντός όσο και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει καθιερώσει την 6η Μαρτίου  ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προσπαθώντας να συμβάλει στη σωστή & επιστημονική  ενημέρωση  τόσο των μαθητών & γονέων όσο και των εκπαιδευτικών καθώς και για την ενιαία στάση  που πρέπει να ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση της βίας, διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00  στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Κάτω Αχαΐα , ημερίδα με ομιλητή τον κ. Άγγελο Τσιγκρή,  εγκληματολόγο – πρώην Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης.

 

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων