Ημερίδα για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού

kos1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για τα 300 χρόνια από τη γέννηση τού Κοσμά τού Αιτωλού,  στις 7 Δεκεμβρίου  2014  που έλαβε χώρα  στο συνεδριακό κέντρο ”Μελίνα Μερκούρη” του  Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του δήμου, και είχε ως οργανωτική επιτροπή τους κ.κ. Παναγιώτη Καράμπελα, τ. γυμνασιάρχη και π. Δήμαρχο Κ. Αχαΐας, Αιδεσιμολ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο προϊστ. Μητροπολιτικού Ναού Κ. Αχαΐας,   Λεωνίδα Καρνάρο, συγγραφέα και αντιπρόεδρο τής Εταιρίας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, και την Σοφία Καυκοπούλου, θεολόγο, υποψ. διδάκτορα Α.Π.Θ., και  προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία και ιδίως στους παρευρισκομένους, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι με την όλη διοργάνωση.

 Όσον αφορά στις επιστημονικές εισηγήσεις, αυτες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς υπήρξαν εμπεριστατωμένες, με λόγο μεστό, πράγμα αναμενόμενο ως ήταν φυσικό, λόγω της γνωστής ευρυμάθειας των επιστημόνων εισηγητών.

 Συγκεκριμένα, πρώτη ομιλήτρια η κ. Σοφία Καυκοπούλου, μίλησε για το ιστορικό πλαίσιο δράσης του Αγ. Κοσμά και τα γεγονότα που τον ώθησαν σε αγώνα για τη λαϊκή αφύπνιση. Δεύτερος ομιλητής, ο κ. Αλέξιος Παναγόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου, πραγματεύτηκε το έργο του Πατροκοσμά, από εθνική και πολιτική άποψη, δίνοντας μία διαφορετική επιστημονική προσέγγιση.

 Τρίτος ομιλητής, ο κ. Γιάννης Πορφύρης, καθηγητής, πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας και του τμήματος της αδελφότητος ΑΧΕΠΑ Πατρών, μίλησε, προκαλώντας συγκίνηση, για το νόημα των Διδαχών του  Αγίου. Τέλος, οι ιεροψάλτες κ.κ. Δ. Αρβανίτης, Π. Αρβανίτης, Α. Αρβανίτης, Α. Καζάνης, Γ. Πανίτσας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Β. Καυκόπουλου, έδωσαν το στίγμα τους, με ύμνους από την Ακολουθία τού Αγ. Κοσμά, και των Χριστουγέννων.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων