Ικανοποίηση για την επιχορήγηση των 350.000 ευρώ αλλά μόνο για το αγροτικό δίκτυο απαιτούνται 3 εκατ. ευρώ

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας την απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 350.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος.

Εν τούτοις σημειώνεται ότι η επιχορήγηση αυτή μόλις που καλύπτει τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, οπότε και χρησιμοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων τεχνικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο με τα σχετικά αναλυτικά στοιχεία να έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως και αναφέρουν ζημιές που για τη στοιχειώδη αποκατάστασή τους απαιτείται κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε και η συλλογή των στοιχείων για ζημιές σε κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις και ακολουθεί η επεξεργασία τους προκειμένου να διεκδικηθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις.

«Η έκτακτη επιχορήγηση μας λύνει οπωσδήποτε ένα τρέχον πρόβλημα εξόφλησης εργολάβων που δούλεψαν στις πλημμύρες, έσωσαν περιουσίες και προχώρησαν σε κρίσιμες παρεμβάσεις στις ώρες της πλημμύρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς που πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα έχουμε προχωρήσει σε συστηματική καταγραφή των τεράστιων ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο με τις πρώτες εκτιμήσεις να απαιτούν κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ για μια στοιχειώδη επιστροφή του δικτύου σε λειτουργικό επίπεδο. Οι πληγές που άνοιξαν οι πλημμύρες είναι πολύ μεγάλες, τόσο στις υποδομές όσο και στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ο Δήμος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την επούλωσή τους» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων