“Η Βραδιά τους” – Δελτίο Τύπου απο τον Τομέα Παιδείας

«ΒΡΑΔΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Την επιτυχία των 117 μαθητών του Δήμουμας να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τίμησε και φέτος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Παιδείας, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Κ.Αχαΐα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του  Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή φοίτηση στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά  και Τεχνολογικά Ιδρύματα, επισημαίνοντας τους ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν την προσευχή τους στο  Θεό έτσι ώστε να τους φωτίζει και να τους δυναμώνει για την επιτυχία των εξετάσεών τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος με τη σειρά του, συνεχάρη γονείς και εκπαιδευτικούς για τον αφανή αγώνα και την πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν στους μαθητές αυτούς. Επίσης αναφέρθηκε και στους μαθητές οι οποίοι την φετινή χρονιά δεν είχαν το αποτέλεσμα  που ποθούσαν,  οι οποίοι δεν πρέπει να απογοητεύονται και  οπλισμένοι με αισιοδοξία, δύναμη και υπομονή πρέπει να αντιμετωπίζουν όλες τις μάχες που θα κληθούν να δώσουν στη ζωή τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου Χρήστου ο οποίος τόνισε ότι η βραδιά βράβευσης συμβολίζει την αναγνώριση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι μαθητές, όχι μόνο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και ότι πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους και η είσοδός τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα εκτός από γνώσεις θα τους ενισχύσει  με εμπειρίες για τη ζωή τους. 

Λίγα λόγια από καρδιάς είπε και ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Ξενοφών Μπαχράς ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για την μικρή μας κοινωνία που τόσα πολλά παιδιά κατάφεραν να υλοποιήσουν το στόχο τους, τονίζοντάς τους ότι ο αγώνας για τη μάθηση ποτέ δεν πρόκειται να πάει χαμένος.

Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας  και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλοςανέφερε ότι είναι ευθύνη όλων μας να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να απασχοληθούν ενεργά στην ιδιαίτερή τους πατρίδα. Να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στον τόπο που μεγάλωσαν και σπούδασαν, προς όφελος όλης της κοινωνίας, ελπίζοντας ότι θα κατορθώσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την προσδοκία».

 Αμέσως μετά, με χαρά και αισιοδοξία οι νέοι φοιτητές παρέλαβαν τους επαίνους τους από τα χέρια των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, της Εκκλησίας, και των τοπικών αρχών ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες φωτογραφήσεις. Μαζί με τους επαίνους οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν μία εικόνα, δώρο του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ως ευλογία για τα επόμενα βήματά τους και τους αγώνες που θα δώσουν στη ζωή τους. Περήφανοι και συγκινημένοι οι γονείς καμάρωναν  που τα παιδιά τους κατέκτησαν το δικό τους όνειρο, αφού οι κόποι, τόσο οι δικοί τους όσο και των παιδιών τους έπιασαν τόπο.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους:ο Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας Απόστολος Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας κ.κ. Μυλωνάς Παναγιώτης,Ραυτακόπουλος Αθανάσιος και Σκάγιας Χρήστος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τραχάνης Σπυρίδωνας, η Πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ κα ΚοκκίνηΠατρούλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημόπουλος Σπυρίδωνας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκοτσούλιας Διονύσιος καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καμπέρος Ηλίας και Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κουνάβης Παναγιώτης, ο πρώην Αντινομάρχης Αχαΐας κ. Κυριακόπουλος Αθανάσιος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων κ. Οικονομόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσώκος Νικολάος καθώς και οι Δ/ντες του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κ.Αχαΐας κα Κοπάνα Αλεξάνδρα και κ. Μαρίνης Δημήτριος, αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων