Η συντοπίτισσα μας κ. Παναγοπούλου Χρυσούλα, καταγόμενη από τον Άραξο Αχαΐας, εκπόνησε δωρεάν Μελέτη Φωτισμού για το Τείχος Δυμαίων, όπου και την παρέδωσε στην κ. Αναστασία Κουμούση , προϊσταμένη της 6ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ώστε να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020

Μια ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού που έχει ως στόχο την ανάδειξη της μεγαλοπρέπειας του Τείχους Δυμαίων , στον  Άραξο Δυτικής Αχαΐας,  αλλά και την ασφαλή περιήγησή  εντός του αρχαιολογικού χώρου  παρέδωσε η κ. Παναγοπούλου Χρυσούλα  στην 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου κατά την παράδοση της μελέτης ανέφερε τα εξής : «Σήμερα νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, διότι μπήκαν οι βάσεις ώστε το Τείχος Δυμαίων, τέταρτο σε αρχαιολογική αξία στην χώρα,  να «φωτιστεί» και να πάρει την λάμψη που του αξίζει. Και παράλληλα να αποκτήσει την δυνατότητα για βραδινή επισκεψιμότητα τόσο για τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου περνούν πάνω από 150.000  τουρίστες.  

   Και όλα αυτά οφείλονται στην συντοπίτισσα μας κ. Παναγοπούλου Χρύσα, που εκπόνησε την μελέτη φωτισμού εντελώς  δωρεάν. Ευχαριστούμε δημοσίως την μελετήτρια για αυτή τη σημαντική δωρεά και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους προοδευτικούς και ανήσυχους συνδημότες μας ».  

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων