Η παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών κ. Σίας Αναγνωστοπούλου για την δημιουργία Δ.Ι.Ε.Κ. στην Δυτική Αχαΐα ήταν καθοριστική & καταλυτική αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Στην Αθήνα, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015,  βρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου,  προκειμένου να ευχαριστήσει την Αν. ΥΠ.ΕΞ. κ. Σία Αναγνωστοπούλου για την καθοριστική & καταλυτική της προσπάθεια σχετικά με την  δημιουργία Δ.Ι.Ε.Κ.  στην Δυτική Αχαΐα.  

«Είχα δηλώσει κατά την επίσκεψη της Αν. Υπ. Εξ. κ. Σίας Αναγνωστοπούλου  – με την ιδιότητα της Βουλευτού ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αχαΐας,  τον Απρίλιο,  στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Κάτω Αχαΐα  – ότι   η δημιουργία Ι.Ε.Κ.  στην  περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη διότι η διασύνδεση των τομέων της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα αλλά και του πολιτισμού θα δώσουν την απαραίτητη δυναμική ανάπτυξης και την εναλλακτική προοπτική για τη Δυτική Αχαΐα .Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου παιδείας, συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους και εξετάζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το αίτημά μας, προώθησε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης ίδρυσης του Δημοσίου ΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες κατάρτισης των κατοίκων του Νομού Αχαΐας.

Ως εκ τούτου θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας  όσο και την Υπουργό μας καθώς πρόκειται για έναν Άνθρωπο-πολιτικό σεμνό & μετρημένο, ο οποίος μας άκουσε, δεν υποσχέθηκε αναλογίζοντας την ασφυκτική δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, ιεράρχησε τα ζητήματα, διεκδίκησε και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναμένουμε την Κ.Υ.Α για την δημιουργία Δ.Ι.Ε.Κ. στην Δυτική Αχαΐα.

Επιπλέον θα ήθελα να ευχηθώ στην Υπουργό μας – επ’  ευκαιρία των νέων καθηκόντων της  –  προσωπική & οικογενειακή υγεία και ευτυχία, κουράγιο και δύναμη και είμαστε σίγουροι ότι με όπλα την κοινωνική ευαισθησία και την προοδευτικότητά που διακρίνει τη διαδρομή της , θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της »  ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο βοηθός δημάρχου σε θέματα Παιδείας Ξενοφώντας Μπαχράς.

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων