Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου στα Λουσικά Αχαΐας, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Ν. Μυλωνά.

Την τελετή ευλόγησαν ο Πανοσιολογιώτατος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας Πατέρας Χριστόφορος, ο Αιδεσιμολογιώτατος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και Πατέρας την Ενορίας της Κάτω Αχαΐας Πάτερ Απόστολος και ο εφημέριος της Κοινότητας Λουσικών Πατέρας Κωνσταντίνος.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του περιέλαβε έναν μικρό απολογισμό των πέντε μηνών που πέρασαν, εξηγώντας πως σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα δημοτική αρχή τόσο ως προς τις τρεις αντικαταστάσεις διευθύντριας οικονομικών και διοικητικών  που καθυστέρησαν την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2020 όσο και ως προς την έλλειψη εργαζομένων αλλά και υποδομών, κατάφερε να παράξει μεγάλο έργο αναλογικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η εγκατάσταση της εφαρμογής sense city με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, η κατάργηση της μαύρης μισθωτής εργασίας, οι προσωρινές λύσεις που δόθηκαν στα προβλήματα ύδρευσης, η καθαριότητα των πρωτευουσών των δήμων, ο καθαρισμός παράνομων υπαίθριων χωματερών, η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η επισκευή αγροτικών δρόμων, η αντικατάσταση σωμάτων ηλεκτροφωτισμού, η διάνοιξη αποστραγγιστικών καναλιών σε συνεργασία με την περιφέρεια αλλά και η διευθέτηση του ταμιακού ελλείμματος της ΔΕΥΑΔ είναι, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μόνο η αρχή από αυτά που στοχεύουμε να κάνουμε. Τόνισε ιδιαίτερα πως είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών που είναι πολύ αργή και κάποιες φορές έως και ανύπαρκτη  γεγονός που εκθέτει τόσο την δημοτική αρχή όσο και τις δημοτικές υπηρεσίες. Ο κ. Μυλωνάς έκλεισε τον λόγο του αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή είναι πλέον έτοιμη και έμπειρη για να εφαρμόσει τις πολιτικές αλλά και προεκλογικές τις υποσχέσεις που στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση του δημότη και σε ζητήματα ύδρευσης, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και αγροτικής οδοποιίας.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αντιπεριφεριάρχης Οικονομίας και Διοίκησης κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αναγνωστοπούλου Σια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκου Κωνσταντίνος και άλλοι τοπικοί άρχοντες.