Η Κάτω Αχαΐα γιορτάζει σήμερα την εορτή του Σταυρού

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην ομώνυμη εκκλησία στην Κάτω Αχαΐα.

Προηγήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία παρέστη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, και στη συνέχεια κλήρος, εκπρόσωποι των αρχών και δημότες μετέβησαν στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που επλήγη από το σεισμό του 2008 και έκτοτε τελεί υπό ανέγερση.

Στην εορτή του Τιμίου Σταυρού παρέστη η δημοτική αρχή με επί κεφαλής το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, εκπρόσωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Πάνος Σακελλαρόπουλος και Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος καθώς και πλήθος δημοτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παράδοση η μεγάλη αγροτική εμποροπανήγυρις στην Κάτω Αχαΐα συνέπιπτε με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παράδοση που προσαρμοσμένη στα σύγχρονα ήθη συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες με την Κάτω Αχαΐα, να γιορτάζει σήμερα με όλους τους κανόνες της παραδοσιακής γιορτής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων