Η Κάτω Αχαΐα εορτάζει τον Πολιούχο & Προστάτη της, Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο & Βαπτιστή, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, η Κάτω Αχαΐα, έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θα τιμήσει και θα εορτάσει τον  Πολιούχο και Προστάτη της, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, την Τετάρτη 24 Ιουνίου  2015.

Το πρόγραμμα της  Ιεράς Πανηγύρεως έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στις 18.30, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου – Βοηθού Επίσκοπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 7:30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 18:30, θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και  αμέσως μετά (περί τις 19.15), θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου ανά την πόλιν, πλαισιωμένη από τιμητικά αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και από νέες και νέους της Ενορίας, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα παιανίζει τα αρμόζοντα.

Θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας κατά την οποία οι Νεανικές Ομάδες αυτών, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Τέλος στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΟΙΒΩΤΑΣ».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων