Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου, σε δασική περιοχή στο Τζάιλο. Ωστόσο, η παρέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και αποτελεσματική, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο. Από πολύ νωρίς στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, το  Σώμα Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας και εναέρια μέσα με αποτέλεσμα παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Στη φωτιά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Ταπεινός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Θανάσης Πουλίδας, ο Πρόεδρος της Κοιότητας Χαραυγής Νικόλαος Χρυσανθακόπουλος καθώς και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Στρατηγός Γεώργιος Πετρούτσος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων, ο  Διοικητής Νομού Αχαΐας Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης και ο αναπληρωτής Διοικητής της ΒΙ.ΠΕ. Κωνσταντίνος Μπαλτάς καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κ. Αχαΐας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και τα παρακάτω οχήματα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου δυτικής Αχαΐας: δύο (2) ντακότες, ένα (1) φορτηγό τετράτονο στάγερ και ένα φορτηγό δότης είκοσι (20) τόνων.

Ο Δήμαρχος εκφράζει   τις   ευχαριστίες   του   και συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που επέδειξαν, για  ακόμη μια φορά, επαγγελματική ευσυνειδησία και θάρρος γεγονός που συνέβαλε στην άριστη διαχείριση της κατάστασης, η οποία είχε αίσιο τέλος σε πολύ λίγο χρόνο.