Έρχονται οι καφέ κάδοι για την αποκομιδή βιοαπόβλητων στη Δυτική Αχαΐα

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης μπήκε το πρόγραμμα διαχείρισης βιοαπόβλητων (απόβλητα κουζίνας) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Για την ακρίβεια ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης – καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων και βιοδιασπώμενων σάκων.

O Δήμος προμηθεύεται 250 κάδους οικιακής κομποστοποίησης χωρητικότητας 310-330 λίτρων καθώς και 220 καφέ κάδους 240 λίτρων, 150 καφέ κάδους 360 λίτρων, 4.000 καφέ κάδους κουζίνας 7- 10 λίτρων και 252.000 τεμάχια βιοδιασπώμενων σάκων κομποστοποίησης 7-10 λίτρων. Επίσης μέσω του ίδιου προγράμματος ο Δήμος προμηθεύεται και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο που θα περισυλλέγει τα βιοαπόβλητα από τους καφέ κάδους.

Σημειώνεται ότι η σχετική πρόταση είχε κατατεθεί από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 2/4/2021. Η πρόταση εγκρίθηκε και εντάχθηκε ως «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Δυτικής Αχαΐας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος

Ανάπτυξη 2014-2020».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια σύγχρονη πρακτική στη διαχείριση των βιοαπόβλητων που μέχρι σήμερα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς που συνέχισε: «Αποκτάμε πλέον τις τεχνικές προϋποθέσεις και πιστεύω ότι οι συνδημότες θα ανταποκριθούν ώστε να προχωρήσουμε στο βασικό μας στόχο που είναι η διαλογή στην πηγή και η μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων