Επιστολή του Δημάρχου κ. Χρήστου Νικολάου στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα για την Διώρυγα του Πηνείου στην Δυτική Αχαΐα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο   Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ

Κάτω Αχαΐα, 12 Φεβρουαρίου  2016

Αριθ. Πρωτ.2421   

 

Ταχ. Δ/νση: Σώσου Ταυρομενέως 50
Ταχ. Κώδικας: 252 00 Κάτω Αχαΐα
Τηλέφωνο: (26930) 25 000
Fax: (26930) 22 076

 

                                 ΠΡΟΣ :

                                               

Κύριο Απόστολο Κατσιφάρα

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

 

                                ΚΟΙΝΟΠ :                                                     
  1. Κυρία Σία Αναγνωστοπούλου

Αν. Υπουργό Παιδείας

  1. Βουλευτές Νομού 
  2. Κύριο Γρηγόριο Αλεξόπουλο Αντιπεριφερειάρχη  Αχαΐας
  3.  Κύριο Διονύσιο Μαυρόγιαννη Πρόεδρο Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής
  4. Ένωση Αγροτών Αχαΐας
  5. Αγροτικό Σύλλογο Δυτικής Αχαΐας
   

 

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη πολιτικών & υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόοδο των εργασιών του έργου : Επέκταση της υφιστάμενης κεντρικής διώρυγας Πηνειού με την κατασκευή κύριων και δευτερευουσών διωρύγων μεταφοράς αρδευτικού νερού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας»
   

 

Αξιότιμε  κύριε Περιφερειάρχη,

αφού σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά για την σημαντική βοήθεια και στήριξη που παρέχετε στο δήμο μας καθώς και την άψογη συνεργασία που έχουμε, επανερχόμαστε  για άλλη μια φορά στο κυρίαρχο αλλά και ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ζήτημα της επέκτασης του αύλακα του φράγματος του Πηνειού.

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν ότι η κατάσταση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και βρίσκονται στην χειρότερή τους φάση μεταπολεμικά. Οι διακοπές στις παροχές αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών είναι καθημερινό φαινόμενο και ειλικρινά ο αγροτικός κόσμος απειλείται με χρεωκοπία.

Συνεπώς αντιλαμβάνεσθε ότι επείγει μια ευρεία σύσκεψη Βουλευτών του Νομού καθώς και    πολιτικών & υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ώστε να αποτυπωθεί η πρόοδος των εργασιών του συγκεκριμένου έργου. Ενός έργου χαμηλού κόστους, που θα συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής, με αιχμές του δόρατος τον πρωτογενή τομέα και την αύξηση της απασχόλησης.

Κύριε Περιφερειάρχη,

το έργο επέκτασης του φράγματος του Πηνειού δεν είναι ζήτημα που αφορά λίγους ή μια μερίδα ανθρώπων αφορά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και καθολικά τους κατοίκους της.

Γι’ αυτό το αίτημα είναι καθολικό και ως τέτοιο  πρέπει  να εκληφθεί απ’ όλους τους φορείς πολιτικούς, κομματικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς  και θρησκευτικούς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση

     

      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

     ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων