Επιστολή του Δημάρχου Δυτ. Αχαΐας Σπύρου Νικ. Μυλωνά προς τους δημότες για το νερό

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας, για τον καθένα από εμάς και τον πλανήτη μας! Για τον κόσμο μας ολόκληρο! Είναι  η παγκόσμια ημέρα του νερού! Αυτού του υπερπολύτιμου αγαθού για τη ζωή, για την πλάση, για όλους μας,  για το 80 % του σώματός μας!

Εμείς εδώ στη  Δυτική Αχαΐα,  έχουμε σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη του! Δεν έχουμε άφθονο και ελεγμένο νερό για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για το σπίτι, τα κτήματα μας και τις δουλειές μας! Πολλά από τα νερά μας είναι μολυσμένα, σε όλες τις περιπτώσεις από δικές μας ανθρώπινες δραστηριότητες! από φυτοφάρμακα, από οικιακά λύματα και αποχετεύσεις, από τις βιοτεχνίες και τις βιομηχανίες, από την μίξη του γλυκού με το θαλασσινό νερό  κ.ο.κ.

Σε λίγο φτάνει το καλοκαίρι όπου οι ανάγκες μας σε νερό θα πολλαπλασιαστούν και μαζί με τους επισκέπτες μας θα χρειαζόμαστε περισσότερο νερό. Αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια,  να μην έχουμε νερό, δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε! Είναι στο χέρι μας! Πρέπει όμως να πάρουμε μέτρα και να τα εφαρμόσουμε! Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να έχουμε όλοι νερό στα σπίτια μας για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τον μεγάλο κίνδυνο από τον Κορωνοϊό! Το καλύτερο μέτρο προφύλαξης από αυτή την κατάρα είναι το τακτικό καλό πλύσιμο των χεριών μας με νεράκι και σαπούνι!

Εδώ και ένα μήνα περίπου η ΔΕΥΑΔ στέλνει λογαριασμούς νερού στα σπίτια μας. Πρέπει όλοι να εξοφλήσουμε ή να διακανονίσουμε τους λογαριασμούς ύδρευσης. Στη  ΔΕΥΑΔ χρειαζόμαστε άμεσα χρήματα για να μισθώσουμε γεωτρήσεις και να καλύψουμε έτσι τις  ανάγκες μας εκεί που δεν φτάνει το νερό των δικών μας γεωτρήσεων! Πρέπει να κάνουμε ελέγχους στην ποιότητα του νερού και τις αντίστοιχες χλωριώσεις για να είμαστε σίγουροι για το νερό που πίνουμε! Πρέπει να καθαρίσουμε όλες τις υδατοδεξαμενές, πρέπει να επισκευάσουμε τις βλάβες στο δίκτυο να μην χάνουμε νερό, θέλουμε να επισκευάσουμε και να λειτουργούμε σωστά τον βιολογικό καθαρισμό! Πρέπει να σταματήσουμε να ποτίζουμε ή να κλέβουμε το νερό από το δίκτυο!

Για να κάνουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε τα χρήματα του λογαριασμού του νερού! Από σήμερα μαζί με τον αγώνα ζωής που δίνουμε εναντίον του Κορωνοϊού δίνουμε και έναν άλλο επίσης σημαντικό αγώνα, να έχουμε νερό!  Στην ΔΕΥΑΔ έχουμε εκπονήσει  σχέδιο για να το επιτύχουμε! Από αύριο θα κυκλοφορήσει παντού το φυλλάδιο με τα 20 μέτρα για να έχουμε νερό! Αυτό που όλοι μας πρέπει να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε τα  μέτρα της ΔΕΥΑΔ:

  • Εξοφλούμε ή διακανονίζουμε το λογαριασμό του νερού, ( διακανονισμοί μέχρι 42 μηνιαίες δόσεις)
  • Αφαιρούμε τις παράνομες συνδέσεις από το δίκτυο νερού, από 1η Απρίλη στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 €
  • Δεν ποτίζουμε, δεν γεμίζουμε τα βυτία μας για να ποτίσουμε, με το νερό της βρύσης, η παράβαση τιμωρείται με 2.500 € πρόστιμο και αυτόφωρο
  • Κάνουμε οικονομία στην χρήση του νερού!

Θέλουμε να παρακαλέσουμε όλες και όλους να εφαρμόσουμε τα τέσσερα αυτά μέτρα! Δεν επιθυμούμε να φτάσουμε στην δύσκολη θέση να επιβάλλουμε πρόστιμα σε κανέναν. Όμως θα αναγκαστούμε να το πράξουμε αν εντοπίσουμε τέτοια φαινόμενα από αύριο που ξεκινάμε τους ελέγχους! Το συμφέρον της κοινωνίας μας είναι πάνω από όλους μας!!!!

Χρειαζόμαστε το νερό

  • Για το σπίτι μας
  • Για να μην μολυνθούμε από τον Κορωνοϊό
  • Για να σβήσουμε τις πυρκαγιές που θα έρθουν

Είμαστε υπεύθυνοι, η υπόθεση,  έχουμε νερό, είναι υπόθεση όλων μας!!!!!

Και μην ξεχνάμε!!! Μένουμε σπίτι!!!

Σπύρος Ν. Μυλωνάς

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ανακοίνωση – Άνω Αχαΐα

Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει ότι λόγω των εργασιών σύνδεσης της Κοινότητας της Άνω Αχαΐας με το φράγμα,

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων