Επίσκεψη και ενημέρωση από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για τις κινητές αστυνομικές μονάδες στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας.

 

Τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου ενημέρωσαν ο αστυνομικός διευθυντής κ.  Κωνσταντίνος Παπανικολάου και ο διοικητής του Α/Τ  Κάτω Αχαΐας κ. Ηλίας  Σταθόπουλος  για το νέο θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.

 

«Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από  ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική – εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές…»   ανέφεραν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.  και παρέδωσαν το πρόγραμμα και τους τομείς περιπολιών Κ.Α.Μ.  αρμοδιότητας Α/Τ Κάτω Αχαΐας στον δήμαρχο.

«Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε σίγουροι ότι  ο νέος θεσμός της ΕΛ.ΑΣ.  και τα στελέχη που θα τον υπηρετήσουν θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην καλύτερη αστυνόμευση περιπολώντας απομακρυσμένες περιοχές και χωριά του δήμου Δυτικής Αχαΐας. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ομάδα των Ο.Π.Κ.Ε.,  η οποία στελεχώνεται από άριστα εκπαιδευμένα  και καταρτισμένα άτομα που  καταγράφουν  καθημερινά  επιτυχίες στην περιοχή μας. Και δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την ηγεσία της αστυνομίας όσο και τα στελέχη της για την άψογη συνεργασία που έχουμε ……» ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

Την πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 & ώρα 11:00 η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα βρίσκεται στις  Τοπικές  Κοινότητες Πορτών & Σαντομερίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων