Επικουρία σε φοιτητές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών από το δήμο Δυτικής Αχαΐας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, το βοηθό  Δημάρχου σε θέματα παιδείας κ. Άκη Μπαχρά και αντιπρόσωπο των δεκατεσσάρων υπογραφθέντων  επιστολής σχετική με την χρήση και λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου ,  κ. Φάνη  Ζαχαράτο. Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τις προτάσεις της επιστολής, προέκυψαν τα εξής:

Η δημοτική βιβλιοθήκη που εδρεύει στην Κάτω Αχαΐα θα ενισχυθεί  με επιπλέον δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και εκδόσεις βιβλίων ενώ παράλληλα είναι υπό συζήτηση η μεταφορά της σε καταλληλότερο χώρο. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας  θα συνδράμει στο βαθμό του εφικτού  στο κόστος των μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών με σκοπό την οικονομική ελάφρυνση των νέων επιστημόνων του Δήμου μας. Οι ενδιαφερόμενοι μετά από μια αίτηση προς το Δήμο θα μπορούν σε συνεννόηση μαζί του να εκτυπώσουν δωρεάν τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους διατριβές, οι οποίες στη συνέχεια θα διατεθούν δωρεάν ως παρακαταθήκη στους επόμενους επίδοξους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς  φοιτητές.

Τέλος, λόγω της  έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας η δημιουργία γραφείου διασύνδεσης κρίθηκε προς το παρόν αδύνατη. Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος κ. Νικολάου δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με το βοηθό Δημάρχου σε θέματα παιδείας κ. Μπαχρά θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό τη στήριξη και την ορθότερη ενημέρωση των μαθητών ώστε να τους βοηθήσουν στην επιλογή τους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων