Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Δυτική Αχαΐα – Διακοπές με τα μάτια ενός παιδιού

Μία ακόμη δράση που διοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WONDER πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, είναι η διαμόρφωση και εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης ώστε ο Δήμος να εδραιωθεί ως προορισμός φιλικός προς τα παιδιά διευρύνοντας την τουριστική δυναμική του.

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Child friendly destinations» («Προορισμοί φιλικοί για τα παιδιά») – «WONDER» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας INTERREG V-B Adriatic- Ionian (ADRION), πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δυτική Αχαΐα – Διακοπές με τα μάτια ενός παιδιού».

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τη βελτίωση της ελκυστικότητας και της φιλικότητας της περιοχής προς τα παιδιά και απευθύνεται σε επαγγελματίες και απασχολούμενους στους τομείς φιλοξενίας, εστίασης και δραστηριοτήτων αναψυχής, αλλά και σε φορείς που εμπλέκονται στη διαμόρφωση και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων και προοπτικών σχετικά με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών σε εξειδικευμένες ομάδες στόχου, όπως παιδιά και οικογένειες, αλλά και η διερεύνηση πιθανών δυσκολιών και ελλείψεων (σε υποδομές, εξοπλισμό, ειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ.) και η αναζήτηση τρόπων κάλυψης αυτών.

Κεντρικός στόχος του έργου WONDER είναι η αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου, μέσα από μία φιλική προς τα παιδιά προσέγγιση, η οποία αναπτύσσεται με συμμετοχικές μεθόδους σχεδιασμού και εστιάζει στη βελτίωση της βιωσιμότητας και της αναγνωρισιμότητας της τουριστικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο συμμετέχουν επίσης ο Δήμος του Fano (Ιταλία) ως επικεφαλής εταίρος, οι Δήμοι των πόλεων Velenje (Σλοβενία), Cervia (Ιταλία), Novigrad (Κροατία), το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων της Αλβανίας, ο Τουριστικός Οργανισμός της πόλης Herceg Novi (Μαυροβούνιο), η Αναπτυξιακή Εταιρεία DURA του Dubrovnik (Κροατία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Novo Mesto (Σλοβενία) και ο Δήμος της Πρέβεζας.

Το Σχέδιο Δράσης WONDER θα καταρτιστεί ως αποτέλεσμα του έργου και θα περιλαμβάνει στρατηγικές που θα υιοθετήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα Διακρατικό Δίκτυο Προορισμών Φιλικών προς τα Παιδιά που θα στοχεύει σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού από το ευρύ κοινό (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών), εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοινωνία των πολιτών και ΜΚΟ, δημόσιους φορείς και αρχές, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων