Ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο Δυτ. Αχαΐας και το ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε», την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Με στόχο την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος και την έγκαιρη διάγνωση της ακτινικής κεράτωσης, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε», την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αχαΐας «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» (Πλατεία Δημοκρατίας, Κάτω Αχαΐα). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η LEO Pharma Ελλάς.

Στην ημερίδα, οι πολίτες θα ενημερωθούν για το πρόβλημα της ακτινικής κεράτωσης και τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν, πριν η νόσος μετεξελιχθεί σε καρκίνο του δέρματος. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του ΕΔΔΥΠΠΥ στα πλαίσια προαγωγής της υγείας των πολιτών. Η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στον κίνδυνο της ακτινικής κεράτωσης και στη δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου, πριν είναι πολύ αργά.

H ακτινική κεράτωση εμφανίζεται στην επιδερμίδα ως μία αδρή βλάβη που προκαλεί ερυθρότητα, καύσο, κνησμό ή και πόνο. Θεωρείται προκαρκινικό στάδιο που μπορεί να μετεξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (το δεύτερο συνηθέστερο τύπο καρκίνου του δέρματος, μετά το μελάνωμα).

Για το θέμα μιλά η κ. Ειρήνη Λουγκάνη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Πατρούλα Κοκκίνη, Πρόεδρος ΚΕΔΔΥ & Βοηθός Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σε θέματα Πολιτισμού.

Είσοδος Ελεύθερη.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων