Ενημέρωση & Επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδος.

 

Ενημέρωση & Επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή μικρής μονάδας επεξεργασίας συμμείκτων δυναμικότητας 50.000 τόνων καθώς και η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προγραμματίζει  η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδος.

 

«Ίσως τον ρεαλισμό, τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που έπεισαν την τοπική κοινωνία, την δημόσια ευθύνη που μας αναλογεί καθώς και την υπεύθυνη θέση που ακολουθούμε στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων   ορισμένοι τα εκλαμβάνουν ως αδυναμία » τονίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδος και συνεχίζει λέγοντας : « Ατελείωτες ώρες συζήτησης και διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων μας οδήγησαν στην κατάθεση του Τοπικού Διαχειριστικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απόβλητων. Ενός σχεδίου όπου με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την κατασκευή μικρής μονάδας επεξεργασίας συμμείκτων δυναμικότητας 50.000 τόνων καθώς και την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Αυτό αποφασίσαμε και αυτό είμαστε εξουσιοδοτημένοι από το λαό της Δυτικής Αχαΐας να πράξουμε. Σηκώνουμε τεράστιο βάρος ώστε να «ανασάνει»  ο νομός Αχαΐας στο σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος του νομού γιατί στο τέλος θα λυγίσουμε.  Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις νέες εξελίξεις ενώ θα καλεστούν να συμμετάσχουν τόσο οι περιβαλλοντικοί  & πολιτιστικοί σύλλογοι  όσο και όλοι οι δημότες της ευρύτερες περιοχής της Δυτικής Αχαΐας ».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΠΟΡΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε.

Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ντάτσικα Γεωργία υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων