Ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα – Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την εκτέλεση του έργου της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν προτάσεις ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών» που εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η πρόσκληση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, αφορά την υποβολή προτάσεων για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβαθρών στην υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα από τη στάση του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα.

Το συνολικό μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής υπολογίζεται στα 20 χλμ. και ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι περίπου 4.5 εκατ. ευρώ.

«Από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα μετά τη συνάντησή μας με την ηγεσία ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, ανακοινώσαμε πως πλέον «ανοίγει» ο δρόμος για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα. Και πλέον το κάνουμε πράξη. Το έργο αυτό έχει πλήρη ετοιμότητα για ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δε σταματήσαμε στιγμή να διεκδικούμε ως Περιφέρεια αυτό το έργο και τη χρήση και επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και προς τα νότια της Αχαΐας. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας καθημερινά ώστε να πηγαίνουν με μικρό κόστος στις δουλειές τους και στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) – ΕΣΠΑ και μόνο η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υπογεγραμμένη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 28), από την 1η Δεκεμβρίου 2015 έως και την 30η Ιουνίου 2016.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΠΟΡΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε.

Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ντάτσικα Γεωργία υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων