ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INΤERREG IIIB CADSES

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIB CADSES στη συνεδρίαση της στις 10 Μαΐου 2006 (Διαχειριστική Αρχή στη Δρέσδη) ενέκρινε την πρόταση με κωδικό 5DO18 TELEACCESS στην οποία συμμετέχει ως εταίρος και ο Δήμος Δύμης.

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: Επικεφαλής εταίρος είναι το Κέντρο Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συμμετέχουν άλλοι δέκα εταίροι από την Ελλάδα (Δήμος Αλοννήσου), την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Κροατία συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Δύμης.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ: Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση, λειτουργία και αξιολόγηση κέντρων τηλεματικής σε απομακρυσμένες περιοχές (μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δύμης) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών υποστήριξης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες της τοπικής κοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανάγκη υποστήριξης επιχειρηματικών δράσεων, δωρεάν παροχή Internet σε νέους, τηλεκατάρτιση και τηλεκπαίδευση ή ηλεκτρονική εκπαίδευση (κατάρτιση και εκπαίδευση από απόσταση) με εφαρμογές σε σεμινάρια, ξένες γλώσσες κ.λ.π. Το κτίριο που θα στεγάσει το ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΤΗΛΕΚΕΝΤΡΟ θα είναι το πρώην δημοτικό σχολείο Ελαιοχωρίου.

Μιλάμε για αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ανθρώπων και φορέων του Δήμου και εξειδικευμένων κέντρων παροχής πληροφοριών καθώς και μια σειρά άλλων δράσεων οι οποίες θα προκύψουν ως ανάγκες από την έρευνα που θα προηγηθεί. Επίσης θα συνταχθεί μελέτη βιωσιμότητας λειτουργίας του κέντρου και μετά την λήξη του προγράμματος, θα συνταχθούν οι προδιαγραφές λειτουργίας και θα αγορασθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός. Θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2007. Προϋπολογισμός 115.000 €.

Υπεύθυνος του Προγράμματος και Συντονιστής είναι ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Δύμης κ. Βασίλης Ν. Κανελλόπουλος, Στις 19-20 Οκτωβρίου ο κ. Κανελλόπουλος συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην Περούτζια της γειτονικής Ιταλίας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων