Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Δυτικής Αχαΐας»

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, σας προσκαλεί την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μμ. στο Πολιτιστικό κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» για την συμμετοχή σας στην Εκπαιδευτική/Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Δυτικής Αχαΐας».

Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο ενεργειών προβολής που εντάσσονται στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και οικιακής κομποστοποίησης που θα αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Δυτικής Αχαΐας», που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την διαχείριση των βιοαποβλήτων και την περαιτέρω προβολή αυτής της πρακτικής.

Η εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παρόχων υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, στον τουρισμό και σε χώρους πωλήσεων λιανικής, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τους στόχους, τα στάδια και τα οφέλη από τη συμβολή σε αυτό το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, θα παρουσιασθούν οι κατηγορίες των βιοαποβλήτων, οι διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), τα απόβλητα που τοποθετούνται στους κάδους, καθώς και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται, η ανάλυση του κύκλου ζωής των βιοαποβλήτων, η διαδικασία της κομποστοποίησης, τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, με στόχο την ένταξη της νέας γενιάς σε βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων.

Τέλος, θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή προγραμμάτων κομποστοποίησης σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και σε άλλες χώρες, καθώς επίσης και καλές πρακτικές και η αντιμετώπιση προβλημάτων στην εφαρμογή. Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://ddachaias.gr), και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου (facebook page), με τίτλο: «Διαχείριση βιοαποβλήτων Δήμου Δυτικής Αχαΐας», καθώς και στο email που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων σχετικά με το έργο (biowaste.ddachaias@gmail.com).

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4 Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για: την τοποθεσία

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων