Έκκληση για κατανάλωση νερού με αίσθημα μέτρου

Δημόσια έκκληση για κατανάλωση του νερού με αίσθημα μέτρου απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάκης Κουνάβης. Στην έκκλησή του αναφέρει τα εξής:

«Ο παρατεταμένος καύσωνας έχει εκτινάξει στα ύψη τις ανάγκες αλλά και τις καταναλώσεις νερού. Το σύστημα ύδρευσης στο Δήμο πιέζεται αφόρητα σε μια κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Απευθύνω δημόσια έκκληση προς όλες και όλους τους συνδημότες.

Η κατανάλωση του νερού πρέπει να γίνεται με μέτρο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια νερού για όλα τα νοικοκυριά. Συνεχή καταβρέγματα δρόμων και αυλών ούτε τον καύσωνα αντιμετωπίζουν αλλά και σπατάλη πολύτιμων ποσοτήτων νερού αποτελούν. Δεν επιτρέπεται να παραπονούμαστε για χαμηλή πίεση στο νερό και να εννοούμε το πότισμα του γκαζόν.

Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να περιοριστούν στο απολύτως αναγκαίο οι καταναλώσεις για άρδευση. Δεν είναι δυνατόν να ποτίζουμε, αφήνοντας νοικοκυριά χωρίς νερό. Δεν είναι δυνατόν να ποτίζουμε αφήνοντας πυροσβεστικούς κρουνούς χωρίς νερό. Η ΔΕΥΑΔ έχει να διαχειριστεί, σε όλη την έκταση του Δήμου, περίπου 16.500 παροχές νερού.

Το νερό επαρκεί αλλά δεν είναι ανεξάντλητο. Η χρήση του πρέπει να γίνεται με φειδώ για να το έχουμε όλοι.

Όμως, για να το έχουμε όλοι θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα στην κατανάλωσή του. Μια υπευθυνότητα που είναι αποφασιστικής σημασίας αυτές τις δύσκολες ημέρες που τις περνάμε όλοι μαζί».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων