Έγκαιρη λήψη μέτρων για τους εργάτες γης

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που έγινε στην Πάτρα το Σάββατο (28/11), πέραν των μέτρων για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, τέθηκε και το ζήτημα των εργατών γης στην περιοχή μας.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς πήρε το λόγο και πρότεινε στον Υπουργό  μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος που περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες που είναι οι παρακάτω:

-Πλήρης καταγραφή των αναγκών για απασχόληση εργατών γης.

-Διακρατικές συμφωνίες για την άφιξη του προβλεπόμενου αριθμού εργατών, για το χρόνο παραμονής τους, για τον τόπο απασχόλησης, τις συνθήκες διαμονής, για την αμοιβή και την ασφάλισή τους.

-Συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργάτες γης και πρόβλεψη για χώρους καραντίνας σε όσους εντοπίζονται θετικοί στον κορονοϊό.

-Σταθεροί τόποι κατοικίας τους και μέτρα και για τον περιορισμό της κινητικότητάς τους.

«Καθώς σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι η περίοδος της φράουλας με τις αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, πρέπει έγκαιρα να γίνουν όλες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν να γίνει η συγκομιδή του προϊόντος με ασφαλείς όρους» δήλωσε ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα με τους εργάτες γης και τον κίνδυνο μετατροπής τους σε εστία υπερμετάδοσης του ιού. Στη λογική της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος κινήθηκαν οι προτάσεις μου προς τον υπουργό που τις άκουσε με ενδιαφέρον ενώ επίσης συμφωνήθηκε να παραμείνουμε σε επαφή και συνεργασία για την διευθέτηση αυτού του ζητήματος».

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων