Δυτική Αχαΐα: Για μια ακόμα χρονιά οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε ευρεία έκταση

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πλημμύρισαν σε μεγάλη έκταση τον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες, αποθήκες και καλλιέργειες.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Σχεδόν κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Αρκεί μια βροχόπτωση μερικών ωρών και ο κάμπος πλημμυρίζει. Ο Δήμος παρεμβαίνει τόσο με τα δικά του πενιχρά μέσα όσο και με ιδιωτικά μηχανήματα αλλά οι παρεμβάσεις αυτές είναι κατασταλτικές και δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η συνεχής επανάληψη του φαινομένου, ακόμα και όταν ρέματα και χείμαρροι έχουν καθαριστεί, μας περιγράφει το συνολικό πρόβλημα με το οποίο είναι πια καιρός να ασχοληθεί σοβαρά η πολιτεία. Απαιτείται συνολική μελέτη και αντιπλημμυρικά έργα μεγάλης έκτασης για την απορροή των ομβρίων υδάτων στη Δυτική Αχαΐα. Διαφορετικά θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η Δυτική Αχαΐα έχει πλημμυρίσει επτά φορές. Επί τέλους φτάνει» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις περσινές πλημμύρες ενώ ήδη ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ ζητώντας την αποστολή κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων