ΔΤ: Δηλώσεις του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας για το ζήτημα του δημοτικού σχολείου Μαζαρακίου.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα δεν λύνονται από κομήτες στο ευαίσθητο κομμάτι της Παιδείας,  στη Δυτική Αχαΐα. Χρειάζονται, μέθοδο, σχέδιο, επιχειρήματα και συνεχή παρουσία και  επαγρύπνηση. 
Όταν τα «αποδημητικά πουλιά» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «πέταξαν» το 2010 για πιο ζεστούς τόπους βλέποντας τον χειμώνα διαρκείας που έρχονταν,  η Δημοτική Αρχή που εξέλεξε ο λαός της Δυτικής Αχαΐας διεκδίκησε και πέτυχε  με την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος – αλλά και την στήριξη της αντιπολίτευσης όπου χρειάστηκε – την ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων.

 

Το 1ο  δημοτικό σχολείο στην Κάτω Αχαΐα, προϋπολογισμού 4.220.000,00, το γυμνάσιο Λουσικών προϋπολογισμού 2.932.611,24, το δημοτικό σχολείο στο Λάππα  προϋπολογισμού 2.520.000,00 εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και τα δυο πρώτα παραδόθηκαν στην μαθητική κοινότητα διαψεύδοντες τις «Κασσάνδρες» για πολλοστή φορά ενώ ολοκληρώνεται και το κτίριο στο Λάππα.

Επιπλέον ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο γυμνάσιο Λάππα έτσι ώστε οι μαθητές  να μεταφερθούν από τα λυόμενα στο καταπληκτικό νέο κτίριο. Σχεδόν σε όλα τα σχολεία πραγματοποιηθήκαν και συνεχίζονται εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού.   Από τον 2015 λειτουργεί στην Δυτική Αχαΐα  Δημόσιο Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.)  στην έδρα του Δήμου.   Στο  Δ.Ι.Ε.Κ.  φοιτούν  πλέον των 140 σπουδαστών τόσο από το δήμο μας όσο και από όμορους δήμους  και από φέτος θα λειτουργήσουν και νέες ειδικότητες.

Όσον αφορά το ζήτημα που πρόκυψε στο δημοτικό σχολείο Μαζαρακίου το οποίο δεν είναι νέο για εμάς απλά άλλοι το ανακάλυψαν σήμερα,  η Δημοτική Αρχή με επιχειρήματα παρουσίασε στους αρμόδιους φορείς  την αναγκαιότητα λειτουργίας του σχολείου παρόλο τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Ως εκ τούτου και επειδή παρέστησαν αποσπασματικά σε κάποιες συναντήσεις – αυτοί που θεωρούν ότι έλυσαν το πρόβλημα και βγάζουν και ανακοινώσεις  – τα προβλήματα δεν λύνονται από κομήτες.

Τα προβλήματα λύνονται με μέθοδο, σχέδιο, επιχειρήματα και συνεχή παρουσία γιατί διαφορετικά επανέρχονται. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου,  οι αντιδήμαρχοι κ. Μπαχράς Ξενοφώντας & Σκάγιας Χρήστος και ο βοηθός δημάρχου κ. Δημόπουλος Σπυρίδων είχαν συναντηθεί επανειλημμένα τόσο με τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ευάγγελο Πασσά  – καθώς  ο τόπος καταγωγής του είναι από τη Δυτική Αχαΐα και είναι γνώστης των προβλημάτων –  όσο και με στελέχη της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας  κ. Σίας Αναγνωστοπούλου.

Την Δημοτική Αρχή στην επίσημη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την λειτουργία του δημοτικού σχολείου Μαζαρακίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος  του Ο.Τ.Α.Δ.  & ο βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Ξενοφών Μπαχράς.

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων