ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

[styled_image w=”700″ h=”350″ image=”http://dimosdymaion.gr/wp-content/uploads/2013/08/library.jpg”]

Ιστορία του κτηρίου

[hr]
Το κτίριο της βιβλιοθήκης χτίστηκε την πενταετία 1875-1880,είναι δηλαδή ένα κτίριο εκατόν τριάντα ετών (130) και έτσι δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ιστορικότερα . Ανήκε στην οικογένεια Κωστόπουλου που καταγόταν από την Ήπειρο Είναι κτισμένο από πέτρα καθώς οι τεχνίτες ήταν βορειοηπειρώτες ειδικοί σε αυτόν τον  τρόπο κτισίματος. Το 1970 δώρισαν το κτίριο στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Το 1985  το νοσοκομείο παραχώρησε το κτίριο στον Δήμο της Αχαγιάς με σκοπό να στεγασθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη που είχε συσταθεί από τον κο Ρέλλο.
Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης έγιναν το 1998. Από τότε υπολειτουργούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.Από τα τέλη του 2007 έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης και τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα την ανακαίνιση του κτηρίου (εξωτερικά και εσωτερικά).

Τι περιλαμβάνει

[hr]

Το υλικό της βιβλιοθήκης χωρίζεται σε έντυπο και ηλεκτρονικό. Λέγοντας έντυπο υλικό εννοούμε τα ΒΙΒΛΙΑ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. Αυτά έρχονται στη βιβλιοθήκη είτε με αγορά από το Δ.Σ. είτε από δωρεές που κάνουν συμπολίτες μας. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι δωρεές και πρέπει να γίνονται από όλους μας. Βιβλία που έχουμε διαβάσει, δεν έχουμε χώρο να τα αρχειοθετήσουμε και απλά βρίσκονται σε κούτες (υπόγειο, αποθήκη, γκαράζ), είναι πολύ ωφέλιμο να τα προσφέρουμε στη δημοτική βιβλιοθήκη και έτσι να μπορέσουν να τα διαβάσουν και κάποιοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν από τα βιβλιοπωλεία και τα άλλα καταστήματα πώλησης βιβλίων.
Φυσικά θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι πρέπει να παραμείνουν μετά από κάθε φορά που τα δανειζόμαστε. Τα βιβλία τα αγαπάμε και τα προσέχουμε.
Ο χώρος της βιβλιοθήκης έχει τριπλό ρόλο.
Καταρχήν λειτουργεί σαν αναγνωστήριο ,όπου μπορεί  ο καθένας από εμάς να έρθει, να πάρει ένα βιβλίο που θέλει και να καθίσει ήρεμα να το διαβάσει. Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος που θέλει να αναζητήσει πληροφορίες ή θέλει να κάνει μια εργασία να βρει εδώ ότι χρειάζεται ή από τα βιβλία που υπάρχουν ή χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές. Αυτή είναι μια σημαντική βοήθεια κυρίως για σας τους μαθητές που δεν έχετε υπολογιστή σπίτι σας ή που θέλετε να κάνετε μια ομαδική εργασία. Και τέλος μπορείτε να δανείζεστε βιβλία για το σπίτι, τα οποία μπορείτε να επιστρέψετε μετά από 15 ημέρες.

Μερικές πληροφορίες για την οργάνωση της βιβλιοθήκης.

[hr]
Όπως και στη δική μας βιβλιοθήκη τακτοποιούμε τα βιβλία μας για να μπορούμε εύκολα να τα βρίσκουμε έτσι και εδώ τα βιβλία είναι χωρισμένα σε κατηγορίες. Υπάρχουν 10 βασικές κατηγορίες. Αλλά τα βιβλία χωρίζονται και σε υποκατηγορίες.
Ο Δήμος σας περιμένει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η οποία ανήκει σε όλους τους δημότες του.

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων