«Δήμος Δυμαίων – πηγή έμπνευσης», Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δήμου Δύμης, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας(δείτε τους όρους συμμετοχής)

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δήμου Δύμης, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Δήμος Δυμαίων – πηγή έμπνευσης». Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του δήμου μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα είναι στη διάθεση του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου. Σε περίπτωση επιτυχούς διοργάνωσης, ο διαγωνισμός θα μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με θεματικό περιεχόμενο πλέον.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 10/2/2016 έως 10/3/2016. Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

«Δήμος Δυμαίων – πηγή έμπνευσης»

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 1. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δήμου Δύμης διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Δήμος Δυμαίων – πηγή έμπνευσης». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 10/2/2016 έως 10/3/2016 και ώρα 23:59. Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με ψηφιακή είτε με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο. Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ημερομηνίας κι ώρας λήξης του διαγωνισμού, ήτοι 10/3/2016 κι ώρα 23:59, θα θεωρείται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.
 2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει μέχρι την 10/3/2016 να αποσταλούν είτε ταχυδρομικώς σε ψηφιακή μορφή (cd) στην διεύθυνση «25ης Μαρτίου 33, 25200 Κάτω Αχαΐα» είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismosfotografias@yahoo.gr συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, email. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Υπεύθυνοi διαγωνισμού: Ντάρλας Ιωάννης, Ελευθέριος Στεφανίδης (Τηλ. Επικοινωνίας: 26930 25426 και 6945 736833 / Ώρες: Καθημερινά 18:00-21:00 εκτός Σαβ/κου).
 3. Τα ψηφιακά έργα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels. Μορφή αρχείου jpg, μέγεθος αρχείου έως 35MB, (αναλογίες πλευρών 3:2 – 16:9 – 1:1)

Μορφή ονομασίας αρχείου: (επίθετο και όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. Papadopoulos ioannis_1.

Όσον αφορά τα έργα σε αναλογική μορφή (από φιλμ), θα αποστέλλονται σκαναρισμένα, σε ανάλυση τουλάχιστον 5 Mpixels, με την ίδια διαδικασία όπως και τα ψηφιακά.

Προτείνεται οι φωτογραφίες να μην έχουν αλλοιωθεί έντονα με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται οι διορθώσεις που αφορούν το χρώμα, την φωτεινότητα, την κατάτμηση (crop) και όχι βαριές επεξεργασίες όπως ψηφιακό μοντάζ.

Πάνω στη φωτογραφία, δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε διακριτικό, όπως υδατογράφημα (watermark), αρχικά, ημερομηνία, σύμβολα κλπ

Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι είτε έγχρωμες είτε ασπρόμαυρες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι βγαλμένη εντός των ορίων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, πράγμα το οποίο θα πρέπει να φαίνεται στο περιεχόμενο της φωτογραφίας.

Όσον αφορά τις τρείς (3) πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν και για τις οποίες θα προκύψει έπαθλο, θα ζητηθεί από τους δημιουργούς η αρχική φωτογραφία (ή το αρνητικό φιλμ σε περίπτωση λήψης με φιλμ) προ επεξεργασίας και πιθανής σμίκρυνσης, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα της ιδιοκτησίας του έργου από τον διαγωνιζόμενο, προς αποφυγή καπήλευσης ξένων έργων.

 1. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί εντός της χρονικής διορίας υποβολής των συμμετοχών στην ιστοσελίδα του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι δε συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

 • Πρώτη φάση: η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα όλων των διαγωνιζομένων που πληρούν τους όρους συμμετοχής και θα επιλέξει τα εξήντα (60) επικρατέστερα τα οποία θα περάσουν στην επόμενη φάση.
 • Δεύτερη φάση: η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις νικητές και τις φωτογραφίες στις οποίες θα δοθεί έπαινος

Τα επικρατέστερα έργα όπως έχουν επιλεγεί από την πρώτη φάση του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε έκθεση που θα διοργανωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

 1. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν σε χώρους και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.
 2. Θα δοθούν τρία βραβεία, τα οποία έχουν ως εξής:
 • Α’ Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή τύπου DSLR
 • Β’ Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή compact
 • Γ’ Βραβείο: Tablet

 1. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, όπως επίσης και ο Εμπορικός και Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα συμμετέχοντα στον παρόντα διαγωνισμό έργα, ήτοι διακριθείσες και μη συμμετοχές, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων και περιοδικών, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, δημιουργία ηλεκτρονικού αποθετηρίου φωτογραφιών της περιοχής σε σχετικό δικτυακό τόπο ή ακόμα και χρήση αυτών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες/ουσες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των έργων τους στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα περικοπής (crop) ή/και προσαρμογής των εικόνων.

Διάθεση στο ευρύ κοινό, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτυακούς τόπους, το διαδίκτυο, υπό τη ρητή προϋπόθεση ότι οι εικόνες των έργων δεν προορίζονται για λήψη με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση.

Εκπομπή με σκοπό τη μετάδοση, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μετάδοσης μέσω της τηλεόρασης και της ζωντανής μετάδοσης (live streaming) μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα και πλατφόρμες ενημέρωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εγγυώνται ότι τα υποβαλλόμενα έργα αποτελούν προσωπικές και αυθεντικές δημιουργίες. Επίσης, εγγυώνται ότι είναι κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα αυτά.

Από την πλευρά τους ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Εμπορικός και Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης υποχρεούνται να αναφέρουν πάντα το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο, εντός ή εκτός του εκάστοτε καλλιτεχνικού προϊόντος/έργου που θα χρησιμοποιείται, σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση και με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας και της ανάδειξης των δημιουργών.

 1. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.

Η φωτογραφία που έχει χρησιμοποιηθεί για την αφίσα είναι της φωτογράφου Χαράς Γκοτσούλια.

 1. Οι όροι του διαγωνισμού ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή.

 

 

 

 

 

 

 

20160209_082017(φωτογραφία από την χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Δυτ. Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου με τον γραμματέα του  Εμπορικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης, κ. Ιωάννη Ντάρλα).

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων