Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Η δύσκολη συγκυρία που μας μαστίζει τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία αλλά και την ανεπαρκή στήριξη από το κράτος, μας οδήγησε να εντάξουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη λειτουργία μιας νέας δομής για το Δήμο Δυτ. Αχαΐας  : το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Στόχος της δομής αυτής είναι η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.
Τα μαθήματα θα παραδίδονται κατά τις απογευματινές ώρες σε  χώρο που θα προκύψει εντός των επόμενων ημερών  από εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας ( δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν  από τους γονείς είναι: 1. Εκκαθαριστικό σημείωμα 2014 ,  2. Πιστοποιητικό οικογ. Κατάστασης & 3. Κατάσταση ανεργίας- αν υπάρχει).

Έτσι λοιπόν σε  συνέχεια της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με στόχο να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους μαθητές, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας ,                 κ. Χρήστος Νικολάου και  ο βοηθός δημάρχου σε  θέματα παιδείας ,                           κ. Ξενοφών Μπαχράς, απευθύνουν  δημόσια πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν εθελοντικά , ως εκπαιδευτικοί, στην λειτουργία του Δημοτικού Σπουδαστηρίου- Κοινωνικού Φροντιστηρίου  για την περίοδο 2014-2015.
Για την διευκόλυνση της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, στο email mayor@dimosdymaion.gov.gr και proedros.otad@dimosdymaion.gov.gr .

 

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 27.04.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 27/04/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων