Δελτίο τύπου απο τον ΟΤΑΔ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Α.Δ. οφείλει να ενημερώσει τους γονείς που κατέθεσαν αίτηση για την φιλοξενία του παιδιού τους στον Παιδικό Σταθμό Κ.Αχαΐας για τη σχολική χρονιά 2015-2016 τα εξής:

Όσον αφορά την έγκριση των αιτήσεων από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου δεν έχουν καμία ανάμειξη  τόσο στη μοριοδότηση όσο και στα αποτελέσματα τα οποία έχουν οριοθετηθεί από το ίδιο το πρόγραμμα. Ωστόσο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έγιναν δεκτάτριάντα δύο  (32) νήπια οι μητέρες των οποίων είχαν κάρτα ανεργίας και ακόμα δέκα επτά   (17) νήπια οι μητέρες των οποίων  είναι ασφαλισμένες σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία (Ι.Κ.Α, Ο.Γ.Α, Τ.Ε.Β.Ε).

Τώρα όσον αφορά τις αιτήσεις που έπρεπε να εξεταστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Α.Δ., στηριχθήκαμε αποκλειστικά και μόνο στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και αυτό, γιατί είναι ο μόνος αξιόπιστος και αδιάβλητοςτρόποςαξιολόγησης που χρησιμοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα και υπαγορεύει τα παρακάτω με αυστηρή σειρά:

  • τα νήπια που ήδη φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό προηγούνται καθώς και τα αδελφάκια τους.
  • Νήπια οικογενειών με κοινωνικά προβλήματα (θάνατος γονέα, σωματική και πνευματική αναπηρία 67% -έστω και αν η μητέρα δεν εργάζεται- , στράτευση γονέα, μονογονεϊκή οικογένεια, χιλιομετρική απόσταση εργασίας μητέρας).
  • Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή με τρία παιδιά
  • Σε περίπτωση αδυναμίας να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά τότε προτιμούνται τα παιδιά εργαζόμενων γονέων.

Σύμφωνα με την αριθ. 24/2015 απόφαση Δ.Σ. του Ο.Τ.Α.Δ καθορίστηκαν τα μόρια για την εγγραφή νηπίων στον Παιδικό Σταθμό για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Α.Δ. και σύμφωνα με την αριθ. 41/2015 απόφαση ενέκρινε την επιλογή νηπίων για την εγγραφή και επανεγγραφή τους στη δύναμη του Παιδικού σταθμού η οποία έχει ως εξής:

Α. Επανεγγραφές νηπίων

1. Νικολακόπουλος Ευστάθιος του Αθανασίου
2. Νικολακόπουλος Χαράλαμπος του Αθανασίου
3. Αναγνωστόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου
4. Μητροπούλου Παναγιώτα του Κων/νου
 5. Γερασιμόπουλος Γιώργος του Αθανασίου
 6. Ιατρού Ιωάννης του Νικολάου
 7. Δημόπουλος Γρηγόριος του Βασιλείου
 8. Σέρμπου Μάρθα του Αθανασίου
 9. Σαλαμαλίκης Ιωάννης του Ευαγγέλου
 10. Γιούλη Δήμητρα του Μιχαήλ
 11. Ριχάνη Ουρανία του Παναγιώτη
 12. ΝτοκσάνιΣιντορέλα
 13. Παναγιωταροπούλου Όλγα
 14. Λίγκας Κων/νος του Γεωργίου
 15. Κάνιστρα Μαρία του Ευαγγέλου
 16. Σαφάκα Ιωάννα του Ανδρέα
 17. Κωτσόπουλος Ιωάννης του Ευαγγέλου
 18. Γεωργίου Νικολία –Αποστολία του Δημητρίου
 

 

Β. Αδέλφια νηπίων που φιλοξενούνται ήδη στον Παιδικό Σταθμό

1.Γιούλης Χρήστος του Μιχαήλ
2. Αναγνωστόπουλος Χρήστος του Βασιλείου
3. Κωτσόπουλος Κων/νος του Ευαγγέλου
 

 

Γ. Νέες εγγραφές νηπίων

1.      Παπαθεοδώρου Νικόλαος του Στυλιανού
2.      Παράσχης Νικόλαος του Γερασίμου
3.      Καρράς Κων/νος-Ραφαήλ του Παναγιώτη
4.      Καρράς Νικόλαος-Εφραίμ του Παναγιώτη
5.      Σπαλιάρα Χρυσούλα του Βασιλείου

 

Δυστυχώς λόγω της πληθώρας των  αιτήσεων  που κατατέθηκαν φέτος (127 τον αριθμό) για τις 75 θέσεις σύμφωνα με την δυναμικότητα του Παιδικού Σταθμού,παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο  να μένουν νήπια εργαζομένων μητέρων εκτός της δύναμης του Παιδικού μας Σταθμού και αυτό οφείλεται  στη συμμετοχή του Παιδικού Σταθμού στη δράση της Ε.Ε.ΤΑ.Α. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ)».

Εν κατακλείδι επισημαίνουμε  ότι φέτος μένουν εκτός της δύναμης του Παιδικού Σταθμού  32 νήπια εργαζομένων μητέρων και ως Διοικητικό Συμβούλιο αφενός μεν εκφράζουμε τη λύπη μας και τον προβληματισμό μας και αφετέρου δε  για την επίλυση αυτού του θέματος στοχεύουμε στην ίδρυση δεύτερου παιδικού σταθμού.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

ΞΕΝΟΦΩΝ Ι. ΜΠΑΧΡΑΣ                                                                                                         1. Άγγελος Διακάτος

  1. Σπυρίδων Δημόπουλος
  2. Ηλίας Καμπέρος
  3. Άγγελος Στεργιόπουλος
  4. Ανδρέας Ζαγαρέλος
  5. Γεώργιος Πυρρής

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων