Δέκα- οκτώ μικρά τεχνικά έργα στο Δήμο

Δέκα-οκτώ μικρά τεχνικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης μετά την έγκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων που αφορούν σε έργα αντιστήριξης πρανών, αποκατάσταση βατότητας οδών και προσπελασιμότητας σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, αποκατάσταση παροχετευτικότητας αγωγών, κατασκευή και ανακατασκευή τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων και ούτω καθεξής.

Ενδεικτικά μεταξύ των μικρών τεχνικών έργων περιλαμβάνονται τα εξής:

-Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από συρματοκιβώτια (σεραζανέτ) για αποκατάσταση της βατότητας της οδού πρόσβασης προς το νεκροταφείο του Αγ. Κων/νου στον οικισμό Σπαλιαραίικων στα Λουσικά. Το τοιχίο θα έχει μήκος 45,00μ. περίπου και ύψος 3,50μ. περίπου, ενώ παράλληλα θα καθαιρεθεί και αποκατασταθεί τμήμα της οδού προς το πρανές με σκυρόδεμα.

-Καθαίρεση ρείθρου από σκυρόδεμα και αντικατάσταση με σωληνωτό διαμέτρου Φ280, μήκους 45,00μ., στον οικισμό Καγκαδίου, για την όδευση των ομβρίων κατάντη και την άρση της δυσοσμίας από τα λιμνάζοντα ύδατα.

-Καθαίρεση ρείθρου και αντικατάσταση με σωληνωτό διαμέτρου Φ300, μήκους 55,00μ., στον οικισμό Άρλας, για την όδευση των ομβρίων κατάντη και την άρση της δυσοσμίας από τα λιμνάζοντα ύδατα.

-Κατασκευή τεχνικού ομβρίων διαμέτρου Φ800 και συνολικού μήκους 8,00μ. στην Κοινότητα Μιχοϊου (θέση Τσιρικαιϊκα), σε διασταύρωση αγροτικών οδών, για την αποφυγή τοπικών πλημμυρικών φαινομένων επί του δρόμου και την διασφάλιση της προσπελασιμότητας των οχημάτων (ως συνημμένα σχέδια)

-Απομάκρυνση των αποβλήτων (ΑΕΚΚ) σε αποδεκτούς χώρους (κατόπιν σύμβασης του διαχειριστή με εγκεκριμένο ΣΣΕΔ).

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται 70.799 ευρώ με χρηματοδότηση που προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων