Χρήστος Νικολάου: Να σεβαστεί ο ΦΟΔΣΑ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το αίτημα του Πύργου

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου παρευρέθηκε  στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης  Διαχειριστικής Ενότητας  Αχαΐας,  στα Λουσικά,  και ζήτησε να σεβαστούν τα μέλη του ΦΟ.Δ.Σ.Α. την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα του δήμου Πύργου όσον αφορά την μεταφορά απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ. Α. Φλόκα.

 

Σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφωνίες  από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την περιφρούρηση του Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα και από κατοίκους της περιοχής, τα μέλη του ΦΟ.Δ.ΣΑ. που παραβρέθηκαν στα Λουσικά   ενέκριναν την μεταφορά 2.000 τόνων απορριμμάτων από το δήμο του Πύργου στο Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα.

Ο δήμαρχος  Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής : « …Αποτελούμε και είμαστε συνέχεια των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών οι οποίες κατάφεραν και έλυσαν το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας,   το οποίο είναι κατεξοχήν πρόβλημα πολιτικό.

Κατάφεραν  και έκλεισαν παράνομες χωματερές ( Πετροχωρίου)   και έμαθαν να συζητάνε, να πείθουν την τοπική κοινωνία με επιχειρήματα, να χωροθετούν και να κατασκευάζουν Χ.Υ.Τ.Α., να βρίσκουν νόμιμες και οριστικές λύσεις για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αφού το πρόβλημα αφορά καθαρά και εκ του νόμου τον εκάστοτε δήμο ξεχωριστά,  καθώς  όλοι γνωρίζουμε ότι η υποχρέωση και ρόλος της Περιφέρειας εξαντλείται στο τυπικό μέρος του θέματος  και λειτουργεί στη βάση των επιδιώξεων και των προτάσεων των Δήμων. Όλα αυτά μας τα κληροδότησαν  και οφείλουμε να τα σεβαστούμε, να τα προασπίσουμε  αλλά και να τα διαφυλάξουμε ως «κόρην» οφθαλμού.  Γι ’ αυτό και η πρώτη συνέντευξη του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με την εναπόθεση  των  απορριμμάτων  όμορου Καλλικρατικού Δήμου στον Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα ήταν αρνητική και θα είναι αρνητική.  Παραμένει πάγια η θέση μας ότι τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε δήμο αφορούν τον  ίδιο  και  θα πρέπει να λύνονται σε δικό του χώρο, στη δική του αυλή και όχι στην αυλή του γείτονα διότι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε εξαγωγή προβλημάτων. Ο Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα κατασκευάσθηκε  για να εξυπηρετεί τους εννέα (9) πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Ωλενίας, Δύμης, Λαρισού,  Μόβρης, Φαρρών, Ερυμάνθου, Μεσσάτιδας, Βραχναΐκων, Παραλίας και τις δυο (2) κοινότητες Καλεντζίου και Λεοντίου. Όμως εκτός των άλλων οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές μας  μεταλαμπάδευσαν και την σκυτάλη των αξιών, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ειδικά σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών & περιστάσεων. Και όταν καλεστήκαν να πάρουν –  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης – τολμηρές και θαρραλέες αποφάσεις  δεν δείλιασαν να  το κάνουν.

Αυτό  έκανε και το σημερινό  Δημοτικό Συμβούλιο αφού με την απόφασή του στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού δίνει μια Προσωρινή  διευκόλυνση, η οποία σχετίζεται με τη ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ.

 Όμως επειδή ενδεχομένως αυτά να «παρερμηνευτούν» και να «αποκωδικοποιηθούν» όπως θέλει ο καθένας και επειδή διαβάζουμε δημοσιεύματα  για δήθεν «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» της επονομαζόμενης  Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας, η οποία  ελπίζουμε να μην μετονομαστεί σε Κυβέρνηση Κοινωνικής Αναταραχής  και Διαίρεσης, η Δημοτική Αρχή εμμένει στην αρχική της απόφαση.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων