Αστυνομικός σταθμός στα Σαγαίϊκα και Πυροσβεστικός σταθμός στα Μποντέϊκα

Την ευκαιρία της άφιξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Πάτρα, αξιοποίησε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς για να θέσει στον Υπουργό δύο φλέγοντα ζητήματα της περιοχής. Την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στα Σαγαίϊκα για την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής και την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στα Μποντέϊκα για την καλύτερη δυνατή προστασία του δάσους της Στροφυλιάς.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, καθώς εξήγησε ο Δήμαρχος στον Υπουργό, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει με τη διάθεση κατάλληλων κτιρίων για τη στέγαση των δύο υπηρεσιών και με την ανάληψη του λειτουργικού κόστους των σχετικών κτιρίων. Αναλυτικά ο Σπ. Μυλωνάς παρέδωσε στο Μ. Χρυσοχοϊδη το παρακάτω υπόμνημα:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στην επικράτεια του Δήμου μας και σε συγκεκριμένους χώρους διαβιώνουν Τσιγγάνοι, Ρομά και εργάτες γης από την Ασία με πληθυσμό που ανέρχεται στους 8.000-10.000 ανθρώπους. Μικρή μερίδα των ανθρώπων αυτών παρουσιάζει έντονη παραβατικότητα και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πυρκαγιών στην περιοχή μας γεγονός που παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις στα Σαγαίϊκα, πρωτεύουσα της Δημοτικής ενότητας Μόβρης.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις με έδρα την Κ. Αχαΐα εργάζονται σκληρά ξεπερνώντας συνεχώς τους εαυτούς για να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή. Παρά την ενίσχυση τους με αστυνομικές δυνάμεις από την Πάτρα και γενικά την εξαιρετική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, οι σοβαρότατες ελλείψεις σε Στελέχη και Προσωπικό σε σχέση με τα όσα προβλέπονται από την υπηρεσία δημιουργούν δυσαναπλήρωτα κενά. Η κατάσταση αυτή γίνεται δυσκολότερη αν ληφθεί υπόψιν το μέγεθος αλλά και το βάρος της περιοχής που οι μειωμένες αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να καλύψουν φυλακές, ΒΙΠΕ, αεροδρόμιο κλπ.

Ο Δήμος μας αρωγός στην προσπάθεια της Αστυνομίας προτείνει την δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στα Σαγαίϊκα προσφέροντας δωρεάν κτίριο και όλα τα λειτουργικά έξοδα, ηλεκτρική ενέργεια, νερό, τηλέφωνα κλπ.

Στα δυτικά σύνορα του Δήμου μας ευρίσκεται το εθνικό Πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς έκτασης 143.000 στρεμμάτων, το οποίο προστατεύεται από τις διεθνείς συνθήκες Ραμσάρ και natura 2000. Το Πάρκο αποτελεί μνημείο της φύσης μοναδικής ομορφιάς. Ο Δήμος, η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαφυλάττουν το Πάρκο ως κόρη οφθαλμού.

Στην κατεύθυνση της πυροπροστασίας του, τα μέγιστα θα συνέβαλε η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού κοντά στο Πάρκο. Για το λόγο αυτό ο Δήμος διαθέτει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κτίριο και όλες τις υποδομές δωρεάν για την δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον οικισμό Μποντέϊκα Αχαΐας, πλησίον του Εθνικού Πάρκου.

Αξιότιμε κε Υπουργέ ,

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε θετικά τα αιτήματά μας που αποτελούν και αίτημα των χιλιάδων κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας και προβείτε στην ίδρυση Αστυνομικού τμήματος στα Σαγαίϊκα και πυροσβεστικού σταθμού στα Μποντέϊκα Αχαΐας».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων