Αστικές αναπλάσεις σε Σαντομέρι, Πόρτες και Κάνδαλο

Σημαντικές παρεμβάσεις δρομολογήθηκαν σήμερα στα χωριά Σαντομέρι, Πόρτες και Κάνδαλο, στα οποία θα πραγματοποιηθούν εργασίες αστικής ανάπλασης.

Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα από το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά και τον ανάδοχο του έργου Μιχάλη Γκανιάτσο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 319.920 ευρώ, ο χρόνος εκτέλεσης είναι δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και οι εργασίες που θα γίνουν χωρίζονται σε τρεις ενότητες.

Στην υπογραφή της σύμβασης, εκτός από το Δήμαρχο και τον ανάδοχο του έργου παραβρέθηκαν οι πρόεδροι Σαντομερίου Γιώργος Διαμαντόπουλος και Πορτών Παναγιώτης Δριμάλας, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ενότητα 1 :

Ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του οικισμού Σαντομερίου που περιλαμβάνει:

 • Την διαμόρφωση και επίστρωση της πλατείας «Ρούπα» του οικισμού Σαντομερίου με τμήματα των οδών που την περιβάλλουν.
 • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος του υφιστάμενου μονοπατιού βορειοδυτικά της πλατείας «Ρούπα».
 • Την αναδιαμόρφωση και επίστρωση του υφιστάμενου μονοπατιού που συνδέει το κεντρικό τμήμα του οικισμού Σαντομερίου – πλατεία «Ρούπα» με τον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ως αναγκαίου έργου για την λειτουργική σύνδεση του οικισμού και την βελτίωση της βατότητας και ασφάλειάς του.
 • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος μονοπατιού στην ανατολική πλευρά του οικισμού στο  σημείο που καταλήγει το μονοπάτι μετά τον Ιερό Ναό.

Η συνολική επιφάνεια των χώρων που διαμορφώνονται είναι 905,30τ.μ.

Ενότητα 2 :

Ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του οικισμού Πορτών που περιλαμβάνει:

 • Την κατεδάφιση του κτιρίου, επιφανείας περίπου 42,00τ.μ. και των περιμετρικών στεγάστρων αυτού, που εφάπτεται στην βόρεια πλευρά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών και την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων που περιβάλλουν το κτίριο που παραμένει.
 • Την διαμόρφωση και επίστρωση του κοινόχρηστου χώρου δυτικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών συμπεριλαμβανομένων και των σημείων εισόδου στον χώρο αυτό.
 • Την διαμόρφωση και επίστρωση του κοινόχρηστου χώρου – νέας πλατείας ανατολικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών, την ενοποίησή του με το δυτικό τμήμα και την λειτουργική σύνδεσή του με τους λοιπούς κοινοχρήστους χώρους του οικισμού, δημιουργώντας έναν νέο πόλο έλξης στο κέντρο του οικισμού.
 • Την αποκατάσταση των όψεων του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Πορτών που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου.
 • Την διαμόρφωση και επίστρωση τμήματος της οδού που βρίσκεται δυτικά του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η πρόσβαση στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου από το κατώτερο επίπεδο

Η συνολική επιφάνεια του χώρου που διαμορφώνεται είναι 1.255,80τ.μ.

Ενότητα 3 :

Ανάπλαση της εισόδου του οικισμού Κανδάλου που περιλαμβάνει:

 • Την επίστρωση μέρους του πλατώματος της οδού στην είσοδο του οικισμού.
 • Την επίστρωση μέρους του μονοπατιού που βρίσκεται στη συνέχεια του πλατώματος που διαμορφώνεται.

Η συνολική επιφάνεια των χώρων που διαμορφώνονται είναι 66,63τ.μ.

Όλοι οι χώροι που διαμορφώνονται, αποτελούν υφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους των οικισμών, και θα λειτουργήσουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ως πλατείες – πεζόδρομοι και τμήματα οδών ήπιας κυκλοφορίας που εξυπηρετούν κυρίως την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες και λιγότερο την διερχόμενη κίνηση.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα μέτρα λόγω επικείμενων πλημμυρικών φαινομένων κακοκαιρία ΕΜΙΛ”

Σήμερα Παρασκευή 1/3/2024 συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα “Έκτακτα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΣΑΓΑΙΙΚΑ 27-02-2024.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ε.Δ.Η.Ε. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-02-2024 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ ,ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων