Απιδεώνας: Τιμή στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, οι χαιρετισμοί και μια κεντρική ομιλία που ήταν η πλήρης εξιστόρηση της γενοκτονίας των Ποντίων και η βραδιά έκλεισε με ένα μονόπρακτο αλλά και με τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού.

Ο Απιδεώνας τίμησε, και φέτος, όπως έπρεπε την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ταυτόχρονα οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού τίμησαν τους προγόνους τους.

Η εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας και ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού. Αφού προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κυρίως εκδήλωση. Σε αυτήν απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Μαρίνος Σκανδάμης, ενώ το χαιρετισμό του στην εκδήλωση είχε στείλει ο υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την ιστορικό και φιλόλογο Μαρία Αντωνιάδη η οποία έκανε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη εξιστόρηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων