Απάντηση προς Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φ. Λιάκκος στην τελευταία του ανάρτηση στο διαδίκτυο διατυπώνει ένα ισχυρισμό και με βάση αυτόν προχωρεί σε μια κριτική επισήμανση. Ο ισχυρισμός αναφέρει ότι «έπρεπε να φτάσουν οι μέρες της σφοδρής κακοκαιρίας για να καθαριστούν δρόμοι, ρέματα, λαγκάδια και ποτάμια». Η κριτική τονίζει ότι «οι εργασίες καθαρισμού έπρεπε να έχουν γίνει έγκαιρα με το κονδύλι που έχει εγκριθεί στο δήμο μας από την περιφέρεια».

Πρώτον, εργασίες καθαρισμού σε δρόμους, ρέματα και λαγκάδια γίνονται εδώ και μήνες και όχι μόνο την τελευταία εβδομάδα. Το γεγονός ότι ο κ. σύμβουλος τις παρατήρησε μόνο τις τελευταίες βροχερές ημέρες αποκαλύπτει πράγματι ένα πρόβλημα έγκαιρης παρατήρησης. Πρόβλημα που αφορά μόνο τον ίδιον.

Δεύτερον, οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν με ίδιους πόρους και εξοπλισμό του Δήμου καθώς και με εργολαβίες κάτι που ο κ. σύμβουλος γνωρίζει από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κονδύλι από την Περιφέρεια προς το Δήμο γι’ αυτές τις εργασίες δεν υφίσταται.

Τρίτον, ο κ. σύμβουλος πρέπει να γνωρίζει ότι ειδικώς για τα ποτάμια και τους χείμαρρους στα οποία αναφέρεται, η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Η άσκηση της κριτικής είναι ευπρόσδεκτη και ο δημόσιος διάλογος απαραίτητος. Ο κ. σύμβουλος διατηρεί πάντα τη θεσμική δυνατότητα, πέραν του διαδικτύου, να ασκήσει την κριτική του, παραδείγματος χάριν για μη έγκαιρη αξιοποίηση ανύπαρκτου κονδυλίου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ερώτησή του αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή την αναμένει με

ενδιαφέρον.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 23.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 23/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 22.06.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 22/06/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων