Ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Ορλώφ στο Φίλιππα Λιάκο

Με ανοιχτή επιστολή προς το Φίλιππα Λιάκο αντέδρασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κυριάκος Ορλώφ, αναφορικά με μια τελευταία ανάρτηση του Λιάκου στο διαδίκτυο.

Η ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Ορλώφ έχει ως εξής:

Αγαπητέ Φίλιππα,

Σε πρόσφατη ανάρτησή σου στο διαδίκτυο επιτέθηκες με βαριές εκφράσεις στο Δήμαρχο που «θυμήθηκε τώρα το αγροτικό δίκτυο». Αναφερόσουν στην πρόσφατη διακήρυξη του διαγωνισμού για σημαντικές παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου μας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σου υπενθυμίζω Φίλιππα ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κατατέθηκε στις 30/3/2021. Δηλαδή πριν από δύο χρόνια.

Κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους προχώρησε η αξιολόγηση αυτών των προτάσεων που κατέθεσαν οι Δήμοι όλης της χώρας. Θα θέλαμε αυτοί οι ρυθμοί να είναι πιο γρήγοροι.

Ωστόσο ο Δήμος κινήθηκε έγκαιρα, πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, γεγονός που διαψεύδει τις κατηγορίες σου ότι τώρα μας έπιασε η πρεμούρα. Απλώς τώρα φτάσαμε στην προκήρυξη του έργου. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να προκηρύξουμε έργο χωρίς χρηματοδότηση; Αυτό θα έκανες εσύ;

Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι ο διαγωνισμός για τα χαλίκια γίνεται τώρα για δεύτερη φορά επειδή ο πρώτος διαγωνισμός του περασμένου Οκτωβρίου κηρύχθηκε άγονος. Θα πεις και πάλι πως αργήσαμε;

Σε ότι δε αφορά την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων από το Δήμο μας εύκολα μπορείς να ενημερωθείς και να διαπιστώσεις ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε διαθέσιμη δυνατότητα. Απλά θα ήταν καλό μαζί με τις παρατηρήσεις σου να καταθέσεις και καμία συγκεκριμένη πρόταση για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

Ανησυχείς Φίλιππα μήπως τα έργα αυτά τελειώσουν μετά τις δημοτικές εκλογές. Εμείς δεν ανησυχούμε. Πριν ή μετά τις εκλογές, μας αρκεί ότι τα έργα θα γίνουν προς όφελος των συνδημοτών.

Και κάτι τελευταίο. Είναι αλήθεια ότι στις εκλογές λέγονται και μερικές κουβέντες παραπάνω. Δεν μπορείς όμως να αποκαλείς «Μαυρογιαλούρο» ένα Δήμαρχο που δουλεύει σκληρά και με αποτελέσματα για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Δεν ξέρω ποιοι σου τα γράφουν αυτά αλλά ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στην αντιπαράθεσή μας. Σε βεβαιώνω πως θα είναι προς όφελος όλων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κυριάκος Ορλώφ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κάτω Αχαΐας

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων