ΑΝAKOINΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΩΣ 31/12/2015

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει τις ιδιοκτησίες τους ή έχουν δηλώσει ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία, να προσέλθουν άμεσα και έως 31/12/2015 στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Εσόδων & Περιουσίας των Οικονομικών Υπηρεσιών, Δεξαμενού 36, Κάτω Αχαΐα, πληροφορίες 2693360131, 137), ώστε να τις δηλώσουν ως όφειλαν, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Ν.2130/1993.

Τα ακίνητα που αφορά η συγκεκριμένη ανακοίνωση βάσει του Ν.2130/1993 είναι:

α) Τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εντός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων.

β) Τα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως (νόμιμα ή αυθαίρετα) ή εκτός ορίων οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμών πληθυσμού κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων.

Υπόχρεος της δήλωσης είναι ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας ακινήτων.

Ο Δήμος δικαιούται να διενεργεί έλεγχο των δηλώσεων που υποβάλλουν οι υπόχρεοι με αυτοψία και καταμέτρηση του χώρου από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του.

Από διασταύρωση στοιχείων με τους συναρμόδιους φορείς παρατηρήθηκαν αποκλίσεις στα δεδομένα που υπάρχουν δηλωμένα στα αρχεία του Δήμου, και προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών, κρίθηκε απαραίτητη η χορήγηση της ανωτέρω προθεσμίας.

Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί δήλωση ή υποβληθεί ανακριβής δήλωση, μετά τη λήξη της ανωτέρω καταληκτικής προθεσμίας ήτοι 31/12/2015, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες εκ του νόμου πρόσθετες επιβαρύνσεις.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος

Διοίκησης & Οικονομίας

Δήμου Δυτικής Αχαΐας

 

Μυλωνάς Παναγιώτης

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων