ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΙΕΡΑ- ΜΟΝΗ ΜΑΡΙΤΣΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ – ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορούνται οι πιστοί προσκυνητές του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Μπάδα στην Τοπική Κοινότητα Πετροχωρίου,  πως η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία που γίνεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου στο παραπάνω Ιερό Μετόχιο της Ι. Μονής Μαρίτσης, φέτος λόγω εργασιών αναστήλωσης δεν θα πραγματοποιηθεί. Η υπεύθυνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας που έχει αναλάβει το έργο μας διαβεβαίωσε πως του χρόνου το έργο αποκατάστασης του Ιερού Ναού θα έχει ολοκληρωθεί οπότε θα μπορέσει η Ιερά Μονή να τον χρησιμοποιεί για τις λατρευτικές ακολουθίες.

Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι.Μ. Μαρίτσης

ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μπάδα είναι  βυζαντινός Ναός του 12ου αιώνα που ανακαινίστηκε στις 4/7/1750, σύμφωνα με επιγραφή σωζόμενη στον νάρθηκα. Το ίδιο έτος χρονολογούνται και οι αγιογραφίες καθώς και ο Παντοκράτωρ του θόλου μετά βιβλικής γύρω ρήσεως. Κατά το παρελθόν ο ναός είχε πυρποληθεί. Ψηλότερα του ναού βρίσκεται σπήλαιο με δεύτερο ναό εντός αυτού,  το οποίο κατά την παράδοση ήταν κρυφό σχολείο στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων