ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΙΕΡΑ- ΜΟΝΗ ΜΑΡΙΤΣΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ – ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορούνται οι πιστοί προσκυνητές του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Μπάδα στην Τοπική Κοινότητα Πετροχωρίου,  πως η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία που γίνεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου στο παραπάνω Ιερό Μετόχιο της Ι. Μονής Μαρίτσης, φέτος λόγω εργασιών αναστήλωσης δεν θα πραγματοποιηθεί. Η υπεύθυνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας που έχει αναλάβει το έργο μας διαβεβαίωσε πως του χρόνου το έργο αποκατάστασης του Ιερού Ναού θα έχει ολοκληρωθεί οπότε θα μπορέσει η Ιερά Μονή να τον χρησιμοποιεί για τις λατρευτικές ακολουθίες.

Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι.Μ. Μαρίτσης

ΕΡΓΑΣΊΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μπάδα είναι  βυζαντινός Ναός του 12ου αιώνα που ανακαινίστηκε στις 4/7/1750, σύμφωνα με επιγραφή σωζόμενη στον νάρθηκα. Το ίδιο έτος χρονολογούνται και οι αγιογραφίες καθώς και ο Παντοκράτωρ του θόλου μετά βιβλικής γύρω ρήσεως. Κατά το παρελθόν ο ναός είχε πυρποληθεί. Ψηλότερα του ναού βρίσκεται σπήλαιο με δεύτερο ναό εντός αυτού,  το οποίο κατά την παράδοση ήταν κρυφό σχολείο στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 7.07.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 7/07/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 6.07.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 6/07/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων