Άμεση καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση

Εκτεταμένες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που παρατηρήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 8ης  Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν σημαντικές ζημιές σε μια σειρά από καλλιέργειες. Ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Μάλλιαρης από νωρίς σήμερα (10/2) το πρωί είχε σειρά επαφών με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και τους προέδρους των κοινοτήτων που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση προκειμένου να σχηματιστεί μια, κατά το δυνατόν, πλήρης εικόνα για την έκταση του προβλήματος.

«Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ οφείλουν να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Αυτήν τη στιγμή προέχει η γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η εξίσου ταχεία ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να φτάσουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, στην καταβολή των αποζημιώσεων. Οι καλλιεργητές και ο αγροτικός κόσμος του Δήμου μας έχουν υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα γι’ αυτό και η κρατική αρωγή πρέπει να είναι αποτελεσματική και έγκαιρη» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ημερήσιο Πρόγραμμα Εργασιών 12.08.2022

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – 12/08/2022 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αποκομιδή Απορριμάτων (βάση προκαθορισμένου

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων