Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην υφιστάμενη εθνική οδό Πατρών-Πύργου και ικανοποίηση του Δήμου

Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου, στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έγιναν δεκτές ύστερα από σχετικές προτάσεις του Δήμου και των δημοτών προς το Υπουργείο Υποδομών.

Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ, Παρασκευή 2/12, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εργοταξιάρχη του έργου Γ. Αγγελόπουλο ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

  • Αφαιρούνται οι διπλοί κώνοι στο ύψος του Γομοστού όπου και θα τοποθετηθεί μια σειρά από κώνους.
  • Στη διασταύρωση της εθνικής οδού με τα Νιφορέικα δημιουργείται κόμβος ώστε να είναι δυνατή η έξοδος οχημάτων στην κατεύθυνση Πύργος-Νιφορέικα.
  • Δημιουργείται κόμβος στο ύψος του Γομοστού.
  • Δημιουργείται κόμβος στο ύψος των Μποντέϊκων, Λάππα και Βουπρασίου όπου επίσης αφαιρείται η διπλή σειρά κώνων και μπαίνει μονή σειρά.
  • Κατασκευάζονται ασφαλείς θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων σε Γομοστό, Καραίικα, Ράχη, Σαγαίικα, Λάππα, Βουπράσιο και Μποντέικα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
  • Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες, στηθαία και επιπλέον φωτισμός.

Τέλος, σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η δυνατότητα κατασκευής κόμβου στα Γερουσέικα.

«Είναι γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου έχουν εκλείψει τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις οι παρεμβάσεις αυτές προκάλεσαν ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα που ο Δήμος τα εντόπισε έγκαιρα και διεκδίκησε την βελτίωσή τους. Η διεκδίκηση αποδείχθηκε επιτυχής, το αρμόδιο Υπουργείο μελέτησε τις προτάσεις και η ανάδοχος εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση σε μια εξέλιξη για την οποία εκφράζω την ικανοποίησή μου».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Αναζήτηση

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων