ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιουνίου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε»  με τη συνδιοργάνωση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEO Pharma Ελλάς.

 

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κα Πατρούλα Κοκκίνη, Πρόεδρος ΚΕΔΔΥ & Βοηθός Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σε θέματα Πολιτισμού. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κος Χρήστος Νικολάου. Επίσης,

παρόντες ήταν οι κ.κ. Αθανάσιος Ραυτακόπουλος, Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων, Ηλεκτροφωτισμού & Πολεοδομίας και Οδυσσέας Μαγκάφας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νιφορέικων.

 

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κα Ειρήνη Λουγκάνη, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, η οποία με τρόπο απλό και κατανοητό μίλησε για τη βλαπτική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα και τους τρόπους αντιμετώπισης των δερματικών βλαβών μετά από μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο. Εκτεταμένα αναφέρθηκε στα αίτια και την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος, επισημαίνοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις εκδηλώνονται στα ηλιοεκτεθειμένα  σημεία του σώματος.

 

Στη συνέχεια, η ομιλήτρια εστίασε στην πιο συχνά εμφανιζόμενη προ-καρκινική δερματική νόσο, την ακτινική υπερκεράτωση, παρουσιάζοντας αναλυτικά την κλινική εικόνα της νόσου και όλα τα νεότερα δεδομένα στους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας. Η κα Λουγκάνη επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης και καλύτερης ενημέρωσης, ώστε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της ακτινικής υπερκεράτωσης και να επισκεπτόμαστε έγκαιρα το δερματολόγο. Θα πρέπει να ελέγχουμε σημάδια του δέρματος που αλλάζουν σχήμα, χρώμα ή υφή (αίσθηση υαλόχαρτου). Αν είναι κόκκινα, πονάνε ή αιμορραγούν για πάνω από 2-3 εβδομάδες, επισκεπτόμαστε τον ιατρό.

 

Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και την ομιλήτρια, όπου δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές πρόληψης, όπως αποφυγή του ηλίου, προστασία με ρούχα, καπέλα και αντηλιακά σκευάσματα.

 

 

stigmiotypo_0549 panel_0556 DSC_0033 nikolaou_0538

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων