40ος Ποδηλατικό Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» από τον ΟΤΑΔ, τον ΠΟΠ και τον ΓΣ Δύμης

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων ενώνει τις δυνάμεις του, για μία ακόμη φορά με τον Γ.Σ. Δύμης και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών συνδιοργανώνοντας τον 40οΠοδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» προς τιμήν του ποδηλάτη Κανέλλου Κανελλόπουλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Eλλάδας και των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων για την Εθνική Επέτειο της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ1821».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου 2017 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 15:00 και θα συμμετάσχουν 300και πλέον αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας με πολλές συμμετοχές στο εξωτερικό.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι η εξής: αφετηρία η πύλη του Τείχους Δυμαίων (Άραξος)- Μετόχι και τερματισμός στο Λάππα (εντός του δάσους της Στροφυλιάς). Η αφετηρία της διαδρομής είναι μια πρωτοβουλία του Ο.Τ.Α.Δ. και του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών προκειμένου να αναδειχτεί το Τείχος Δυμαίων, μια προϊστορική ακρόπολη, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης Μυκηναϊκής Ακρόπολης στη δυτική Αχαΐα καθώς και του δάσους της Στροφυλιάς, το οποίο μαζί με την περιοχή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας.

Μετά το πέρας του αγώνα και περίπου στις 19:30 το απόγευμα   θα γίνουν οι απονομές στους νικητές στο Τείχος Δυμαίων .

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 25/3/2017 θα συνεχίσουν με τον κλασικό πλέον αγώνα αντοχής 80Kmπου θα αρχίσει στις 09:00με εκκίνηση τον Μόλο Αγ. Νικολάου και θα τερματίσει στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς την τιμήν των ηρώων του 1821.

 

 

OΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΞΕΝΟΦΩΝ Ι. ΜΠΑΧΡΑΣ

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ Τ.Κ. ΠΟΡΤΕΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Π.Δ.Ε.

Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ντάτσικα Γεωργία υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων