3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “. Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

Ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα καθιερωμένη ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων , συνυπογράφουν κάθε πρωτοβουλία για τον φετινό εορτασμό που είναι αφιερωμένος στην Κοινωνική Προστασία – Πρόνοια για τα άτομα με Αναπηρία , υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Υποστηρίζουμε και διευκολύνουμε με την ενεργό συμμετοχή μας σε κάθε εορταστική εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του θέματος της ημέρας που δεν είναι άλλο  από   «την πλήρη  συμμετοχή και ισότητα»,  η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων