165 Νέοι Πράσινοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Δυτικής Αχαίας

Κάτω Αχαΐα, 5/12/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέοι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐα

Εκατόν εξήντα πέντε (165) νέοι πράσινοι κάδοι για οικιακά απορρίμματα τοποθετούνται στις 4 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών της δημόσιας υγείας και της εικόνας του αστικού και αγροτικού τοπίου. Παράλληλα, με την προμήθεια αυτή,  επιδιώκεται η επίτευξη της συμπληρωματικότητας, πολλαπλασιαστικότητας και συνέργειάς της με το εν εξελίξει πλέγμα δράσεων του δήμου για την ολοκληρωμένη διαχείριση  απορριμμάτων.

Ο δήμος διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 73.800,00 Ευρώ για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου. Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση έργων των δήμων της χώρας, όπου η διαθέσιμη συνολική δημόσια δαπάνη ήταν μόλις 8 εκατ. Ευρώ για το έτος 2013, κατατέθηκαν προτάσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό 185 εκατ. Ευρώ.  Δηλαδή,  μόνο το 4,3% του αιτούμενου προϋπολογισμού των υποβληθέντων έργων των Δήμων της χώρας εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα.

Οι νέοι μεταλλικοί κάδοι, χωρητικότητας 1.100 λίτρων, θα αντικαταστήσουν άλλους πεπαλαιωμένους  που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές οι οποίες τους καθιστούν πλέον μη λειτουργικούς, ενώ θα τοποθετηθούν και σε νέα σημεία όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες. Με αφορμή την τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού συλλογής απορριμμάτων του Δήμου ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, δήλωσε:

«Παρά την έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων  και προσωπικού καταβάλλουμε, ως δήμος, φιλότιμες προσπάθειες να διατηρούμε την πόλη καθαρή και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα μας, όπως ο πολιτισμός μας και οι σημερινές ανάγκες το επιτάσσουν. Αν και ο αριθμός είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες του Δήμου, ωστόσο έχει προγραμματιστεί να δοθεί ένας σημαντικός αριθμός καινούριων κάδων σ’ όλες τις δημοτικές ενότητες. Ενώ ταυτόχρονα, οι παλιοί συγκεντρώνονται στο μηχανοστάσιο και, μετά την επισκευή τους, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του δικτύου σημείων αποκομιδής σε διάφορες περιοχές όλων των δημοτικών ενοτήτων». Συμπληρώνοντας ότι: «Τίποτα από τα παραπάνω, όμως, δεν αρκεί, εάν δεν ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας ως σύνολο αλλά και ο καθένας μας μεμονωμένα, να διατηρήσουμε τη πόλη μας καθαρή και της δώσουμε την εικόνα που της αξίζει».  

DSCN1637      1

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς

Αναζήτηση

Search

Πρόσφατα νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας για τις δράσεις και τα νέα του Δήμου μας; Γράψτε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «Εγγραφή».

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων