Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προχωρά στη νομιμοποίηση του Αλευτικού Καταφυγίου Αλυκών καθώς και στην Ανάπλαση του Οικισμού

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας προχωρά στη νομιμοποίηση του Αλευτικού Καταφυγίου Αλυκών καθώς και στην Ανάπλαση του Οικισμού

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Θέλουμε την ενίσχυση των Αλιέων και νέες προοπτικές»

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, συγκάλεσε στο γραφείο του, σύσκεψη εργασίας, για την πρόοδο των ενεργειών αλλαγής καθεστώτος στο Αλευτικό Καταφύγιο των Αλυκών Κάτω Αχαΐας, τη νομιμοποίησή του και την  ανάπλαση του οικισμού.

Συμμετείχε, ο μελετητής του σχεδίου δράσης του δήμου, ο πρόεδρος των Αλιέων Νίκος Χαλιώτης, εκπρόσωποι κατοίκων στις Αλυκές  κ.ά.

Αναλύθηκαν οι  απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες βρίκονται σε εξέλιξη, πάνω σε αναγκαία και καθοριστικά διαδικαστικά θέματα, πριν από την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου που σχεδιάζει κι επιθυμεί να εκτελέσει η Δημοτική Αρχή, για την ανάπτυξη της εγχώριας αλιείας και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε:

«Διαπιστώθηκε, η  πιστή εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού. Άπαντες  κατάλαβαν, επί της ουσίας, ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με  ειλικρίνεια και ανυποχώρητη διάθεση, προχωρά στην αποτύπωση του τοπογραφικού των Αλυκών, ώστε να διαχωριστούν τα ιδιωτικά παραχωρητήρια (και επιχειρήσεων) με τα υπόλοιπα.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, θα αιτηθεί από το Δημόσιο να του παραχωρηθούν τα ανάλογα τμήματα γης, όπως ορίζει το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τη νομιποίηση του Αλευτικού Καταφυγίου – που αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση –  ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, θα αναζητήσει      υπάρχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, αντλώντας πόρους για μία μεγάλη ανάπλαση του ψαροχωριού.

 

Ήδη, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας,  έχει ολοκληρώσει την εκσκαφή καθαρισμού στις Αλυκές, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αλιέων, εδώ κα πολλά χρόνια.

 

Με πίστη στο όραμά μας και συνεργασιμότητα, σχεδιάζουμε  τη δημιουργία πλωτής Μαρίνας μικρών σκαφών, αλλά και τη  σύσταση γραμμής για πλωτά ταξί, στην παραλία των Αλυκών.

 

Τέλος, είμαστε έτοιμοι να αιτηθούμε τη σύσταση Λιμενικού Γραφείου, για τη μελλοντική οργάνωση και λειτουργία  του μικρού λιμανιού.

 

Θέλουμε και θα παλέψουμε γι’ αυτό, την ενίσχυση των νοικοκυραίων  ψαράδων της Κάτω Αχαΐας, ανοίγοντας προοπτικές και για τις νεότερες γενιές, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη θάλασσά μας  και στον τουρισμό».

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων