¨Αν συνεχίσει ο παγετός η καταστροφή των καλλιεργειών θα είναι ολοκληρωτική στο δήμο Δυτικής Αχαΐα” , τονίζει ο Δήμαρχος κ.Χρήστος Νικολάου.

 

Ύστερα από το χιονισμένο όρος  «Μόβρη»  καθώς  και την παραλία της «Καλογριάς»  στην Δυτική Αχαΐα οι παραγωγοί μετρούν πληγές και ανυπολόγιστες ζημιές. Ξημερώματα Δευτέρας και η θερμοκρασία έδειχνε  -5 βαθμούς  κελσίου  ενώ  κατά τόπους σημειωνόταν  και ολικός παγετός.

«Πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια  έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου  έως και την θάλασσα κυριολεκτικά.  Ο παγετός  είναι ισχυρός  και απειλεί ακόμη και θερμοκηπιακές  καλλιέργειες καθότι είναι συνεχόμενος και παρατεταμένος. Πατάτες, κηπευτικά, φράουλες, ελαιόδεντρα, πορτοκαλιές και  λεμονιές   – αν συνεχίσει έτσι ο καιρός – θα  υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή. Βρισκόμαστε  μπροστά σε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και θα πρέπει η Πολιτεία να προστατεύσει και να διαφυλάξει τον Αγρότη. Το μέλλον της Δυτικής Αχαΐας είναι στον πρωτογενή τομέα.

Δεδομένης της πρωτόγνωρης αυτής περίστασης η οποία ήρθε να προστεθεί στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας οδηγώντας εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες σε οριακό σημείο επιβίωσης, επιβάλλετε να στηριχθούν  οι  πληγέντες αγρότες μας, ώστε να δοθεί ανάσα στο αγροτικό εισόδημα και να διευκολυνθεί η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας στην Δυτική Αχαΐα»  ανέφερε εκτός των άλλων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος  Νικολάου.  

Τα σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη 10-1-17 κλειστά στις ορεινές περιοχές του δήμου λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος  συνέπεια του ισχυρού παγετού.

 

T.K AGIOVLASITIKA RIOLOS LOUSIKA

Μοιραστείτε το:

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης:

Scroll to Top

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων